Bílí Tygři Liberec

Evropa má nové šampiony! Finále Ligy mistrů ovládla Ženeva

Date of publication Author Klub

Liberec - Devět ročníků trvalo, než se Champions Hockey League dočkala šampionů mimo Skandinávii. Sezonu 2023/24 ovládla švýcarská Ženeva, která ve finále zdolala Skellefteu.

Vše začalo srpnovými zápasy základních skupin, do nichž se zapojilo celkem 24 týmů z celé Evropy. V novém formátu nebyly rozděleny do jednotlivých skupin, namísto toho poměřily síly v jedné velké skupině, z níž si celkem 16 zajistilo vstupenku do osmifinálové fáze play-off.

Ve vyřazovacím pavouku se hrdlo potenciálních vítězů začalo rychle zužovat. V semifinále měla své želízko v ohni také česká extraliga v podobě Vítkovic, které však po neuvěřitelném dramatu nestačily na švédskou Skellefteu. Ve druhém souboji pro změnu Servette Ženeva přehrála v součtu rovněž o jediný gól finské Lukko Rauma, o finálové dvojici tak bylo rozhodnuto.

Finálový duel se odehrál v úterý 20. února na ledě Servette a přinesl znovu parádní dávku hokeje na nejvyšší evropské úrovni. Domácí skvěle zvládli první třetinu, v níž se dostali do vedení 3:1. Skelleftea ve 49. minutě zápas zdramatizovala a snížila na rozdíl jediné branky, to už však bylo na gólovém účtu zápasu vše. Servette Ženeva se tak stala prvním týmem mimo Skandinávii, který ovládl Champions Hockey League.

Jako jeden z akcionářů hokejové Ligy mistrů novým šampionům gratulujeme a věříme, že se brzy podaří na co nejvyšší mety dosáhnout také českým účastníkům této soutěže.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Lantoši: Chci tu naplnit svůj potenciál, tým má na to hrát vysoko

Výrazná posila do útoku! Pod Ještěd míří slovenský reprezentant

Dorazte za Tygry na Benátskou! Na co se můžete těšit?

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit