Bílí Tygři Liberec

Esportová liga jde do play-off. Překvapí Tygři Litvínov?

Date of publication Author Esport

Liberec - Zatímco v extralize Tygři bojují s Litvínovem o místenku ve čtvrtfinále play-off, v Esportové hokejové lize čeká tyto celky vzájemný boj v předkole. Kdo projde mezi TOP 8?

Základní část Esportové hokejové ligy Tygrům příliš nevyšla. S devíti body za tři výhry a jedenácti porážkami na ně zbylo jedenácté místo, které znamenalo místenku v předkole play-off. Nutno ovšem podotknout, že přestože bodově se našim gamerům nedařilo, dokázali často dlouho držet krok i s mnohem silnějšími soupeři. Souboje s Pardubicemi či Kladnem, nejlepšími týmy základní části, musela například rozhodovat až čtyřhra a vždy činil konečný rozdíl jedinou branku.

Konečné umístění po základní části každopádně znamená, že v předkole dojde na severočeské derby. Do cesty se totiž Tygrům postaví litvínovská Verva. Ta dlouho bojovala o přímý postup do čtvrtfinále, od kterého ji nakonec dělilo jen skóre. Stejně jako 5. Kometa Brno a 4. Oceláři Třinec totiž posbírala 24 bodů, právě na základě celkové bilance jednotlivých výher a proher v rámci sérií však nakonec čeká Vervu předkolo.

I to je každopádně příjemným překvapením. Po minulém ročníku se totiž Severočeši rozloučili s kompletní soupiskou, která hned dvakrát dotáhla Litvínov na druhé místo v play-off. Před sezonou 2023/24 si však Verva uspořádala vlastní kvalifikační kolo a v něm poskládala nový tým ve složení Pinci, ZEJDR a Klimi. Ti tak vstupovali do sezony jako velká neznámá.

S vyřazovacími boji však prozatím zkušenosti nemají, právě to by tak mohla být šance našeho týmu. Jelen, Asgardiiik i OiSmjan1k si totiž již tlak play-off v minulých letech vyzkoušeli. Porážka v základní části tak může být velmi snadno zapomenuta.

Podaří se Tygrům proklouznout do čtvrtfinále? To se dozvíme už v sobotu od 16 hodin. Držte Tygrům palce!



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Lantoši: Chci tu naplnit svůj potenciál, tým má na to hrát vysoko

Výrazná posila do útoku! Pod Ještěd míří slovenský reprezentant

Dorazte za Tygry na Benátskou! Na co se můžete těšit?

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit