Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř: Bylo z nás cítit odhodlání. Od prvního hráče po doktora!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Olomouc/Liberec – Na Hanou jeli Tygři s tím, že prohra znamená konec sezóny. Svěřenci Filipa Pešána ovšem dvěma vydřenými výhrami na ledě soupeře odmítli vyřazení a vynutili si návrat série do Liberce. Velkou zásluhu na tom má i Michal Bulíř, jenž se prosadil v obou utkáních. „Důležité je slovo tým. Byla to od nás parádní týmová práce,“ hodnotí vítězství zkušený forvard.

Ve druhém venkovním zápase jste znovu odvrátili vyřazení. Co bylo klíčové?
Stejně jako v sobotu to byla neskutečná týmová práce od celého mužstva. Měli jsme energii, chuť a odhodlání. Od prvního hráče po doktora bylo cítit, že se nechceme loučit se sezónou. To nás dovedlo ke dvěma výhrám.

První dvě utkání byly chudé na branky, v Olomouci se to ale rozjelo. Baví tě, když má utkání takové grády?
Kvůli tomu to hrajeme. Přesně o tom ty zápasy jsou. Doma se nám to bohužel nepovedlo, jak jsme si představovali. Góly nebyly a ani to nebylo moc vyhrocené jako teď.

Michal Birner o hře v oslabení
Kluci, kteří je hrají, odvádějí neskutečnou práci. Když člověk sedí na střídačce a vidí, co oni dokáží zblokovat… celému týmu to dodává strašně moc sil.

V obou duelech na Hané jsi vstřelil gól. Roste tvoje chuť a role v mužstvu?
Chuť určitě a role doufám taky. Když dáte gól, sebevědomí jde okamžitě nahoru. Myslím si, že mi to pomohlo. Branky vždycky vyplynou jako odměna za něco jiného. My jsme suprově ubránili oslabení. Klobouk dolů před těmi, kdo na ně chodí. Odmakali je a zblokovali střely. Na nás už poté bylo využít naskytnuté situace a skórovat.

Co bude podle tebe rozhodující v posledním střetnutí?
Musíme si udržet to, s čím jsme přijeli do Olomouce. To znamená energii v kabině, kterou poté přeneseme na led. Doufám, že doma přijde co nejvíce lidí a pomůžou nám se nabudit. Pak už se může stát cokoliv. Když budeme pokračovat v našich výkonech, tak se o nás nebojím.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit