Bílí Tygři Liberec

Budeme pokračovat v nalezené cestě. Utkání proti Spartě jsou za odměnu, těší se Knot

Date of publication Author Kryštof Havíř

Liberec — Předkolo je minulostí, když v něm šelmy na pokraji vyřazení dokázaly zabrat a odrazit hned tři mečboly kohoutů. Zaslouženě tak postupují do čtvrtfinále, kde na ně čeká pražská Sparta. „Budeme pokračovat v cestě, kterou jsme našli proti Olomouci, a vyhrajeme co nejvíce utkání,“ věří v další letošní úspěchy lídr defenzivních řad Ronald Knot.

Vstup do zápasu proti kohoutům se vám vyvedl, když jste hned dvakrát udeřili. Jak moc tohle pomohlo?
Už jsme podobně začínali dvě utkání v Olomouci, kdy se nám podařil úvod a pomohli jsme si těmi góly. To se potom hned hraje lépe. Věděli jsme, že máme trošičku nahráno, byť jsme teda dostali tu jednu branku ke konci první třetiny. Na naší hře to ale v podstatě nic neměnilo. Myslím, že to bylo vidět ve zbytku utkání, kdy jsme si náskok hlídali, ale zároveň jsme pořád byli nebezpeční dopředu.

Ve čtvrtfinále na vás čeká pražská Sparta, panuje ohledně tohoto spokojenost?
Jsem rád, že to takhle vyšlo. Tím, že jsme vyřadili Olomouc, si takovou sérii zasloužíme. Doufám, že přijde dost lidí, ať už u nás, tak na Spartě. Samozřejmě se jedná o obrovsky kvalitní mužstvo. Víme, jaké mají hráče a co nás čeká. Musíme si teď trochu odpočinout a připravit se na ně. Bude to úplně jiný hokej, ale věřím, že nejsme bez šance.

Jakub Rychlovský o soudržnosti týmu
Pro mě je obrovská čest tam s kluky být, takhle stmelený tým jsem dlouho neviděl. Když budeme pokračovat v tom, jak teď hrajeme, tak se nás bude bát každý soupeř v lize.

Letos se vám proti Spartě nedařilo, vyhrál se pouze první vzájemný zápas…
Neřekl bych, že nám to na ni letos vyloženě nešlo. Jak jsem řekl, mají velmi kvalitní tým. Já ale věřím, že v té cestě, kterou jsme našli v sérii proti Olomouci, budeme pokračovat a vyhrajeme co nejvíce zápasů.

Do dospělého hokeje ses dostal na Slavii, bude pro tebe série proti sparťanům o to speciálnější?
Nemyslím si, že by tam byl nějaký speciální vztah jenom proto, že jsem hrál za Slavii. Sparta je v Česku fenomén, je to velký klub a ze zkušenosti vím, že zápasy proti ní jsou za odměnu. Před skvělou diváckou kulisou na sebe narazí dvě dobrá mužstva. Hrozně se na to těším, bude to zážitek pro všechny.

V základní části a na začátku play-off se v obraně nedařilo. Jak se mentálně a herně připravit, aby se to neopakovalo?
Byla to daň za to, že jsme hráli velmi aktivní a útočný hokej. Spoustu gólů jsme dávali, ale kvůli tomu se nám otevírala okénka v obraně, které jsme v základní části nedovedli ucpat. Na druhou stranu, v posledních třech duelech bylo vidět, že jsme se na to soustředili a přepnuli do play-off módu. V defenzívě jsme se srovnali a celý tým teď šlape tak, jak má. Dostali jsme v rozhodujícím utkání předkola pouze jediný gól, jinak jsme to podle mě dobře odbránili. Tohle je cesta, u které pokud vytrváme, budeme ještě hodně nepříjemný soupeř.


Děkovačka po postupu do čtvrtfinále

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Až na doraz!

Nejnovější články

Slováci jdou do finální fáze přípravy. Faško-Rudáš s Ivanem zůstávají v sestavě!

VIDEO: Tygři zahájili přípravu předsezónním testováním. Chystá se i led

Michael Krutil: Téměř jsem neváhal. Vím, jak v Liberci dobře pracují s mladými hráči

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit