Bílí Tygři Liberec

Tygři vyzvou Spartu! Sedmá vzájemná série začne v Praze

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Po pouhých dvou dnech oddechu jdou svěřenci Filipa Pešána znovu do akce. Ve čtvrtfinále se utkají s pražskou Spartou, s níž sehrají sérii na čtyři vítězné zápasy. Díky lepšímu postavení v tabulce má na úvod výhodu domácího prostředí soupeř. První duel se v českém hlavním městě odehraje v pátek od 19:00. Odveta bude následovat v sobotních 18:00!


Přes předkolo proti odpočatému

Severočeši nepronikli do elitní čtyřky a účast ve čtvrtfinále si tak museli vybojovat v předkole. Proti Olomouci se ocitli na pokraji vyřazení, když na začátku série prohráli oba domácí zápasy. Svěřenci Filipa Pešána ale dvěma heroickými výkony na Hané odmítli konec sezóny a vynutili si rozhodující bitvu. Tu před svými fanoušky ovládli 4:1 a po velkolepém obratu postoupili do další fáze.

Ronald Knot o sérií se Spartou
Je to svátek, který jsme si zasloužili tím, že jsme přešli přes Olomouc. Očekávám skvělá utkání a doufám, že v Praze i Liberci přijde spoustu lidí.

Sparta prosvištěla základní částí bez výraznější krize a hodně dlouho proháněla Pardubice v závodu o první místo. Nakonec ovšem skončila s desetibodovou ztrátou druhá. Pražané se tak předkolu vyhnuli a mohli před čtvrtfinále odpočívat. Sérii navíc začnou na domácím ledě.

Koho sledovat?

V duelech s Olomoucí se na liberecké straně našlo hned deset různých střelců. Obránce T.J. Melancon mezi nimi sice nefiguroval, zato ale přispěl k postupu čtyřmi asistencemi! Bude ve skvělém tvoření hry pokračovat i proti Spartě?

Filip Chlapík se po jedné sezóně ve Švýcarsku vrátil do Sparty a znovu se stal jejím nejproduktivnějším hráčem s bilancí 22+26. Defenziva Tygrů si na něj bude muset dát obzvlášť pozor.

Play-off rivalita

Souboj se Spartou je vždy hodně atraktivní a obzvlášť pro Liberec v play-off i velmi častý. S žádným jiným týmem se totiž Tygři neutkali ve vyřazovacích bojích vícekrát. Na pražský celek narazí v této fázi soutěže již posedmé! Ba co víc, v historii samostatné české ligy se jedná o druhou nejčastější sérii. Stejný počet setkání, tedy sedm, mají i Třinec se Zlínem. Nejvíce mohli fanoušci v play-off sledovat střetnutí mezi Spartou a Vítkovicemi, které spolu změřily síly devětkrát.

Jakub Rychlovský před soubojem se Spartou
Na tu sérii se těším. Všichni víme, že má Sparta obrovskou kvalitu. Myslím si ale, že s naším týmovým duchem můžeme potrápit úplně kohokoliv a být úspěšní.

Jak dopadne již sedmá play-off bitva mezi Spartou a Libercem? Série na čtyři vítězná utkání začne na ledě O2 areny v pátečních 19:00 před kamerami ČT Sport. Druhé střetnutí odvysílá O2 TV Sport v sobotu od 18:00! Atraktivní čtvrtfinále začíná!

Program čtvrtfinále

Pátek 15. března: HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec (19:00, ČT Sport)
Sobota 16. března: HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec (18:00, O2 TV sport)
Úterý 19. března: Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha (18:00, O2 TV Sport)
Středa 20. března: Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha (17:00, ČT Sport)

Sobota 23. března: HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec (případný 5. zápas)
Pondělí 25. března: Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha (případný 6. zápas)
Středa 27. března: HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec (případný 7. zápas)


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Až na doraz!

Nejnovější články

Fanshop od čtvrtka opět v plnohodnotném provozu

Slováci jdou do finální fáze přípravy. Faško-Rudáš s Ivanem zůstávají v sestavě!

VIDEO: Tygři zahájili přípravu předsezónním testováním. Chystá se i led

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit