Bílí Tygři Liberec

Bylo to hratelné, ale neproměnili jsme naše šance, mrzí Bulíře

Date of publication Author Kryštof Havíř

Liberec — První duel čtvrtfinále bohužel nevyšel šelmám podle představ. Se Spartou sehrály velmi vyrovnané utkání, nakonec ale nervydrásající bitvu rozhodly samostatné nájezdy. „Nebyli jsme horším týmem. Naopak jsme měli pasáže, kdy jsme je přehrávali a možná byli i lepším mužstvem,“ hodnotí duel střelec vyrovnávacího gólu na 2:2 Michal Bulíř.

Se sparťany jste sehráli velmi vyrovnané utkání, v závěru jste měli i navrch. Jak moc nakonec ta ztráta mrzí?
Škoda je to obrovská, bolí nás to. Určitě jsme nebyli horším týmem. Drželi jsme si nasazení z těch posledních utkání s Olomoucí a přenesli jsme z nich chuť a energii i do tohoto zápasu. Bylo to hratelné, mohli jsme tu vyhrát. Bohužel jsme neproměnili šance, které jsme měli jak už v té třetí třetině, tak v prodloužení. Nájezdy pak už jsou loterie. Prohráváme sice 0:1, ale tím to pro nás nekončí. Jedeme dále.

Ty sám ses objevil v jedné z velkých šancí. Co tomu chybělo?
Bylo a zároveň to nebylo blízko. Škoda, že tam místo mě nestál pravák, ten by to možná zametal rychleji. Kotouč se trošku zpomalil, já byl v jízdě vzad a musel jsem se pro něj natahovat. Chtěl jsem to bekhendem rychle zakončit, ale gólman tam dal beton a nějak zázračně to chytil.

Jakub Rychlovský o prvním zápase
Hrají nám dobře všechny lajny a nese nám to ovoce. Jen se nám teď nezadařilo dát ty góly. Když si ale tuhle hru přeneseme do zbytku série, bude s námi mít Sparta obrovské problémy.

Bylo vidět, že Sparta nebyla úplně ve své kůži a že se bála o výsledek...
Jak říkám, nebyli jsme horším týmem. Naopak jsme měli pasáže, kdy jsme je přehrávali a možná byli i lepší. Chtěli jsme využít toho, že jsme byli rozehraní a že Sparta měla dlouhou pauzu, což se nám z části povedlo. Do duelu jsme vstoupili dobře, vyvíjelo se to dle našich představ. Je potřeba si to nasazení a energii udržet i do dalších klání. Bude to zajímavá série.

I přes nepříznivý konečný výsledek, je tu něco, co si vzít do následujícího zápasu?
Přesilovky jsme neměli vůbec špatně sehrané. Zaměřili jsme se na to, co chce hrát soupeř a co my, a spousta věcí nám tam vycházela tak, jak jsme si nakreslili. Dostali jsme se do šancí, příště už je jen přetavit v branky.


Radost Michala Bulíře po vyrovnávací brance

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Až na doraz!

Nejnovější články

Fanshop od čtvrtka opět v plnohodnotném provozu

Slováci jdou do finální fáze přípravy. Faško-Rudáš s Ivanem zůstávají v sestavě!

VIDEO: Tygři zahájili přípravu předsezónním testováním. Chystá se i led

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit