Bílí Tygři Liberec

Selhali jsme v zakončení. Sparta má skvělý tým, hodnotí sérii Michal Birner

Date of publication Author Natálie Kopecká

Liberec - Čtvrtý zápas čtvrtfinále play-off, v němž Tygři odvraceli sparťanský mečbol, i tentokrát skočil lépe pro Pražany. Svěřenci Filipa Pešána tak za sebou mají poslední letošní utkání. Jak hodnotí play-off i celou sezonu kapitán Michal Birner?

Co ve čtvrtém zápase rozhodlo ve prospěch Pražanů?
Rozhodně to byly zkušenosti a také kvalita, kterou mají neskutečnou. My jsme měli hned několik šancí. Za stavu 2:2 to byly ohromné příležitosti, které jsme neproměnili a oni minutu na to vstřelili rozhodující gól. Předváděli skvělou hru a mají fantasticky poskládaný tým. Moc jim tímto gratuluji k tomu, že sérii zvládli odehrát bez prohraného zápasu. Myslím, že my jsme si alespoň jedno utkání zasloužili vyhrát, aby to bylo příjemné pro naše fanoušky, ale takový je hokej a bohužel je konec.

Jak rozhodující byly v sérii se Spartou nevyužité přesilovky?
Určitě to hrálo roli. Speciální týmy jsou v play-off velmi zásadní. Nám se v průběhu sezony povedlo pozvednout naše oslabení, která fungovala i proti tak kvalitnímu týmu, jako je Sparta. V přesilových hrách jsme v průběhu celé série měli dostatek šancí, ale selhali jsme v zakončení.

Jakub Rychlovský o podpoře fanoušků
Hrozně si vážíme podpory, kterou nám fanoušci celou sezonu projevují. Na poslední dvě klání jich přišlo opravdu mnoho a my doufáme, že v další sezóně budou chodit ještě v hojnějším počtu.

Jak moc se na vašem výkonu promítla ztráta klíčových hráčů, kteří odpadli vinou zranění a trestů?
To k tomu zkrátka patří, proto se na to rozhodně nebudu vymlouvat. Naopak je velké štěstí, když celý tým zvládne play-off odehrát bez zranění. Mladí kluci, kteří naskočili k nám do sestavy jako náhradníci, zvládli svou roli výborně a věřím, že to pro ně bylo něco, na co budou do konce života vzpomínat.

Jak hodnotíš výkony mužstva v play-off z pozice kapitána?
Série s Olomoucí ukázala, že máme sílu a charakter. Vydali jsme se tam fyzicky i emočně. Stálo nás to spoustu sil pro všech stránkách. To ale rozhodně neovlivnilo naše výkony proti Spartě. Myslím, že celkově musíme sezonu hodnotit kladně. Spousta mladíků udělala velký pokrok a zapracovali se noví hráči. Liberecký tým momentálně prochází přestavbou a můj osobní názor je takový, že jde správným směrem. V tuto chvíli ale ještě není tam, kde by všichni chtěli, aby byl. Cílem je každý rok atakovat medailové pozice a věřím, že příští rok to zase bude lepší.

Co říkáš na výkony mladých kluků v průběhu celého ročníku, zejména posun Jakuba Rychlovského?
Byla radost na ně koukat. Nejen na Kubu Rychlovského, ale také Adama Najmana či Oscara Flynna. Ti kluci udělali obrovský progres. Mají vše před sebou a já se jim snažím jít příkladem. Přeji jim, ať mají skvělou kariéru a ať se hokejem baví.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Až na doraz!

Nejnovější články

Slováci jdou do finální fáze přípravy. Faško-Rudáš s Ivanem zůstávají v sestavě!

VIDEO: Tygři zahájili přípravu předsezónním testováním. Chystá se i led

Michael Krutil: Téměř jsem neváhal. Vím, jak v Liberci dobře pracují s mladými hráči

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit