Bílí Tygři Liberec

Top 3 okamžiky sezóny: Tisícovka i premiérové branky

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – V dalším díle rubriky TOP 3 se zaměříme na ty nejzajímavější momenty uplynulého ročníku. Připomenout si tak můžete jubilejní zápas tygřího srdcaře nebo jedno dojemné loučení.

Uvedení na scénu

Osmnáctiletý Jaromír Pérez si v průběhu letní přípravy vybojoval místo v „A“ týmu a nakonec za něj v uplynulé sezóně odehrál 44 duelů. Na svůj první gól v extralize navíc nečekal vůbec dlouho, vstřelil ho už ve čtvrtém kole proti Litvínovu. Hned v dalším utkání s Kladnem se poprvé v české nejvyšší soutěži trefil další mladíček Tomáš Galvas, pro něhož to byl zároveň první zápas za Liberec po přestupu z Olomouce. Oba tak hned na úvod ukázali, že se v dospělém hokeji rozhodně neztratí.

1000!

Významný byl i druhý domácí duel s indiány, který se odehrál v lednu. Obránce Lukáš Derner v něm totiž nastoupil ke svému tisícímu extraligovému zápasu. Liberecký srdcař na tuto metu dosáhl jako první Tygr v historii a teprve jako dvacátý třetí hráč v historii československé nejvyšší soutěže. Tisícovka navíc vyšla symbolicky právě na Plzeň, za níž Derner odehrál jediných šedesát duelů mimo náš dres. Jubilejní zápas ovšem bohužel kvůli zranění nedokončil.


Loučení kapitána

Když se Tygři po čtvrté čtvrtfinálové prohře se Spartou loučili na ledě s fanoušky, ještě nebylo nic jisté. Nyní už ale víme, že to bylo pro Michala Birnera poslední utkání v jeho bohaté kariéře. Osmatřicetiletý forvard strávil pod Ještědem sedm sezón, během kterých s týmem získal mistrovský titul, dvě stříbrné medaile a překonal několik individuálních rekordů. „Měl jsem tu rodiče, bráchu a celou svou rodinu. Skočili jsme proti mému kamarádovi Michalu Řepíkovi. Jestli to byl můj poslední zápas, mělo to jistou symboliku,“ svěřil se tehdy po konci čtvrtfinále.


Michal Birner loučící se s fanoušky

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

SOUTĚŽ o vstupenky na čtvrtfinále MS končí v neděli o půlnoci!

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit