Bílí Tygři Liberec

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Date of publication Author Redakce

Liberec - Na konci ledna se Marek Zachar vrátil do Liberce výměnou na hostování do konce sezony za gólmana Lukáše Paříka, který naopak zamířil do hradeckého Mountfieldu. Teď se po konci smlouvy na východě Čech dohodl na dvouletém kontraktu s Bílými Tygry.

Rychlonohý forvard přišel pod Ještěd před uzávěrkou přestupů a ve zbytku základní části se především rozkoukával ve staronovém prostředí. Od předkola play off s Olomoucí to už ale byla v jeho podání velká jízda. V sérii s Morou vstřelil dva důležité góly, prosadil se pak i ve čtvrtfinále se Spartou. Celkově zaznamenal ve vyřazovacích bojích čtyři body v devíti utkáních a stal se jedním z klíčových mužů trenéra Filipa Pešána. Svými výkony si tak řekl o dvouletou smlouvu v rodném městě, kde bude chtít navázat na svoji nejpovedenější extraligovou sezonu 2021/22.

"Jsem moc rád, že se vracím domů a těším se, až zase budu nastupovat před libereckými fanoušky. Doufám, že budu předvádět minimálně stejné výkony jako z doby, než jsem odsud odešel. Bílí Tygři jsou jednou z nejlepších organizací u nás a já věřím, že se posunu dál," říká spokojený útočník.

Vyjádření trenéra Filipa Pešána
Marek je náš odchovanec, pro kterého jsou Tygři srdcovou záležitostí. Našemu týmu dodá hodně rychlosti na křídle, zároveň velmi dobře pracuje v oslabení. Věříme, že se rovněž zvýší jeho produktivita oproti minulým sezonám.

Profil Marka Zachara

Je přímým odchovancem Bílých Tygrů, v nichž prošel všemi mládežnickými kategoriemi. Svůj extraligový debut si odbyl v sezóně 2015/16, načež odešel na dva roky do Kanady. Poté se vrátil do města pod Ještědem a tygří fanoušky si získal především svou obrovskou bojovností a rychlostí, díky níž skóroval několikrát ze samostatného úniku.

Až během sezony 2020/21 změnil poprvé dres i v rámci českého území, když na půl roku hostoval v Hradci Králové. V následujícím ročníku se na rok vrátil do Liberce, aby před sezonou 2022/23 opět podepsal na východě Čech. V ročníku 2023/24 byl součástí výměny za Lukáše Paříka a po úspěšném závěru sezony se s Tygry dohodl na dvouleté smlouvě.

Během mládežnických let Marek Zachar také pravidelně reprezentoval juniorské kategorie na mezinárodních akcích, kde pravidelně vedl český tým jakožto kapitán.


Marek Zachar forčekuje sparťanského Vojtěcha Mozíka

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Až na doraz!

Nejnovější články

VIDEO: Tygři zahájili přípravu předsezónním testováním. Chystá se i led

Michael Krutil: Téměř jsem neváhal. Vím, jak v Liberci dobře pracují s mladými hráči

Liga mistrů zná účastníky následující sezony

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit