Bílí Tygři Liberec

Brankář Petr Kváča se po roce vrací mezi Bílé Tygry

Date of publication Author Klub

Liberec - Gólmanská jednička Tygrů z let 2020-2023 je zpět! Petr Kváča zanechal pod Ještědem výraznou stopu a v našem dresu se vypracoval v elitního brankáře, který se podíval i na světový šampionát. Po jednom roce stráveném v zahraničí se nyní vrací do Liberce, s nímž podepsal tříletou smlouvu.

Poprvé za Bílé Tygry nastoupil v sezóně 2020/21 a svými výkony ihned dopomohl k zisku stříbrné medaile. V tygřím dresu pak působil další dva roky a v extralize patřil mezi absolutní brankářskou špičku. V létě 2023 se rozhodl posunout v kariéře dál a zkusit zahraniční angažmá.

Volba nakonec padla na švédské Rögle, za nějž v základní části nastoupil do 18 zápasů s úspěšností zásahů 90,4 %. V play-off už se do brány nepodíval. Byl však součástí famózní jízdy, kdy jeho tým z devátého místa postoupil bez jediné prohry přes předkolo až do finále. V něm však Rögle nestačilo na Skellefteu, a Kváča tak svou sbírku medailí rozšířil o další stříbrnou.

Po jedné sezóně v zahraničí se nyní šestadvacetiletý gólman vrací pod Ještěd! S klubem se dohodl na smlouvě do konce dubna 2027.

Filip Pešán o návratu Petra Kváči
Petr zanechal v naší organizaci velkou stopu nejen díky svým výkonům na ledě, ale také díky popularitě, kterou u fanoušků má. Chtěl si vyzkoušet zahraniční angažmá, které pro něj přes slibný start nakonec nedopadlo úplně šťastně, přestože jeho tým získal stříbro. Ve chvíli, kdy začal uvažovat o návratu do Čech, jsme nemohli stát stranou a moc jsme o něj stáli. Přijde k nám obrovská kvalita do brány, Petr se zařadí mezi nejlepší gólmany extraligy. Jsem velmi rád, že se po ročním angažmá vrací zpátky domů.

Profil Petra Kváči

Petr Kváča s hokejem začínal v Benátkách nad Jizerou, načež se ve čtrnácti letech zabydlel v Českých Budějovicích. Tam se propracoval až do tamního „A“ týmu, s nímž bojoval i o postup do extraligy. Ve stejné době navíc výrazně nakoukl do mládežnických reprezentací a jeho jméno dokonce zaznělo na draftu NHL, kde na něj ze 117. pozice získalo práva Colorado.

Díky svým výkonům nakonec Kváča povýšil do české nejvyšší soutěže, kde se přes Spartu a Litvínov propracoval až do Třince. Tam v průběhu ročníku 2019/20 převzal roli jedničky po Patriku Bartošákovi a příležitosti se rozhodně nezalekl! Ve třiceti utkáních zaznamenal více než 92% úspěšnost zásahů a následné léto si vysloužil smlouvu u Bílých Tygrů.

V libereckém prostředí prakticky ihned zazářil a nakonec si vysloužil ocenění nejlepšího gólmana sezony. V play-off vychytal Tygrům stříbrné medaile, a ročník završil dokonce účastí na MS v Rize z pozice třetího gólmana. Po sezoně 2022/23 se přesunul do Švédska, konkrétně do týmu BK Rögle, s nímž získal stříbrnou medaili. Po ročním zahraničním angažmá se vrátil zpět k Bílým Tygrům.


Petr Kváča v dresu Rögle; FOTO: Rögle BK

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

V neděli S rodinou do Vesce!

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit