Bílí Tygři Liberec

Martin Faško-Rudáš skóroval na mistrovství světa!

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Světový šampionát v Praze a Ostravě má za sebou první tři hrací dny. Do akce už se zapojili i jediní dva Tygři na turnaji, Slováci Michal Ivan a Martin Faško-Rudáš. Druhý jmenovaný si hned při svém debutu připsal gól a asistenci!

Slovensko vstoupilo do turnaje zápasem proti Německu, do kterého z libereckých zástupců nastoupil jen Michal Ivan. Po prohře 4:6 ovšem trenér Craig Ramsay udělal pro utkání s Kazachstánem v sestavě změnu a do hry se dostal i Martin Faško-Rudáš.

A mladý útočník důvěru splatil už v první třetině. V 13. minutě se od něj odrazila střela Patrika Kocha až do branky, což následně potvrdil i videozáznam. Pro Faška-Rudáše to byl vůbec první vsřelený gól na mistrovství světa. Vzápětí navíc vyslal do přečíslení Matúše Sukela a Slováci vedli už 3:0. Naši východní sousedé nakonec vyhráli 6:2 a do tabulky si tak připsali cenné tři body.

Slováky ještě v ostravské skupině čeká pět zápasů, už v pondělí vyzvou favorizované Spojené státy americké. Český tým, který si zatím připsal dvě výhry, ve stejný den vyzve v Praze Švýcarsko.

FOTO: Hockey Slovakia

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Dřina na umělce

Nejnovější články

Tygří Letní Challenge je tu. Už popáté!

Balinskis slaví v premiérové sezoně v NHL! Jeho Florida si došla pro Stanley Cup v sedmém zápase

Tygři vyrazí na atraktivní přípravný turnaj! Opět se zúčastní La Coupe des Bains

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit