Bílí Tygři Liberec

Pérez s Pešánem na rozvojovém kempu LA Kings v Curychu

Date of publication Author Redakce

Curych/Liberec - V tomto týdnu probíhá v Curychu pod patronací týmu NHL Los Angeles Kings a Eisbärenu Berlín rozvojový kemp pro vybrané hráče. Do něj dostal pozvánku Jaromír Pérez a možnost zúčastnit se dostal také hlavní trenér Filip Pešán.

Pro mladého forvarda se jedná o vůbec první zkušenost se zahraničním, potažmo zámořským hokejem. Kouč Pešán už naopak několik kempů NHL organizací zažil na vlastní kůži přímo v zámoří. V roce 2016 navštívil kemp Detroitu Red Wings, o rok později nechyběl v New Yorku u tamních Rangers. V roce 2018 pak zavítal na stáž do Bostonu. Tentokrát přijel sledovat a podpořit svého svěřence Jaromíra Péreze, zároveň nahlédl pod pracovní pokličku jednoho z týmů NHL.

Trenér Filip Pešán o kempu v Curychu
Pro Jardu se jedná o obrovskou zkušenost, která mu, jak já doufám, v mnoha ohledech otevře oči. Mne osobně zajímá systém fungování takových klubů, jakými jsou LA Kings či Eisbären Berlín. Jsem moc rád, že mi byo umožněno účastnit se meetingů, prohlédnout si práci s hráči mimo led a samozřejmě sledovat tréninky na ledě. Veškeré získané informace budu sdílet s našimi trenéry v organizaci.

Pérezovi se účastí na kempu mohou otevřít pomyslné dveře do zahraničí. Poslední červnový víkend se koná NHL draft v Las Vegas, kde bude s nejvyšší pravděpodobností vybrán jeho spoluhráč Tomáš Galvas. Dle posledních prognóz by měl jít na řadu ve druhém kole. A kdo ví, třeba se dostane i na rodáka z Barcelony. Přejeme hodně štěstí.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Home Credit Arena hostila tradiční Sport Live! Tygři se podepisovali fanouškům

Jako malý jsem Tygrům fandil, přiznává po premiéře Peterek

Ryšavý: Hráli jsme moc složitě a neproměnili naše gólovky

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit