Bílí Tygři Liberec

Tygři ovládli exhibici v Rozstání! V penaltách rozhodl Král

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Rozstání/Liberec – V pátečních devět hodin večer odstartovalo v Německu fotbalové EURO. Pro některé fanoušky ovšem fotbalový svátek začal již v pozdní odpoledne, a to předkrmem v podobě exhibice v Rozstání. Již tradiční přátelské utkání mezi místním fotbalovým družstvem a hokejisty Bílých Tygrů se odehrálo opět před hojnou diváckou kulisou.

Minulý rok ovládlo zápas domácí Rozstání a Tygři tak měli svému soupeři co vracet. Do utkání opět vyrukovali se zajímavou sestavou. V ní mimo jiné figurovali Michal Bulíř s Jaroslavem Vlachem, kteří se již řadí mezi ostřílené účastníky exhibice. Na hřišti se objevili i zástupci realizačního týmu, konkrétně hlavní trenér Filip Pešán a kouč hráčského rozvoje Petr Jelínek. Hokejovou družinu doplnili ještě Bulířův bratr Tomáš Bulíř a bývalý fotbalista Václav Koloušek.

Soupisku poté zkompletovali tygří mladíci z „áčka“ i juniorky. Do brány se tentokrát postavil Petr Kváča, jenž zůstal svému postu věrný i na trávníku. „Cpu se do brány i na fotbale, protože si s míčem moc nerozumím. Oproti hokeji je to trochu jiné na odhad, protože míče létají z větší dálky,“ svěřil se liberecký gólman.

Daniel Král o exhibici v Rozstání
Akce se nám strašně líbí a věřím, že to tak mají i fanoušci. Vždycky se těšíme a trénujeme dopředu, abychom tu i něco předvedli.

I přes pohledný fotbal s šancemi na obou stranách se několik stovek diváků nedočkalo velkého počtu branek. Zatímco v předchozích letech se exhibice nesly ve znamení přestřelek, tentokrát padly góly pouze dva. Již v úvodu otevřel skóre Michal Bulíř, jenže Rozstání srovnalo ještě v první půli. Následně už trefa ze hry nepadla.

Dramatickou koncovku vyšperkoval penaltový rozstřel, v němž byli střelci velmi efektivní. Z vítězství se ale nakonec radovali Liberečtí, když rozhodující penaltu proměnil Daniel Král, jenž výjimečně nastoupil v poli. „Bylo příjemné takhle rozhodnout. V hokeji se mi tohle nepoštěstí, protože chytám,“ svěřil se s úsměvem mladý brankář.

Tradiční fotbalová akce opět přilákala velký počet fanoušků, kteří exhibici dodali tu správnou diváckou kulisu a po utkání si užili i autogramiádu kompletního „A“ týmu Liberce. „Ještě s kluky netrénuji, protože se připravuji v Praze, takže bylo fajn se s nimi vidět a zahrát si fotbálek. Diváci vytvořili skvělou atmosféru, já jsem si akci užil,“ pochvaluje si Kváča na závěr.


Petr Kváča předvedl několik povedených zákroků

Souhrn utkání

TJ Sokol Rozstání vs. Bílí Tygři Liberec 1:2 po penaltách
Góly Tygrů: Bulíř M., rozhodující penalta: Daniel Král

Sestava Tygrů: P. Kváča - J. Vlach, M. Bulíř, F. Pešán, P. Gajda, R. Petrovický, P. Jelínek, M. Faško-Rudáš, R. Handl, T. Bulíř, D. Král, D. Aubrecht, O. Flynn, M. Zachar, V. Koloušek

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Dřina na umělce

Nejnovější články

Šmíd o nové roli: Je to závazek. K hráčům současné generace si musíte najít cestu

Video: Připomeňte si fotbalovou exhibici v Rozstání

Reprezentace U20 vyrazí na turnaj do Finska i s Tygry v nominaci

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit