Bílí Tygři Liberec

Tygři vyrazí na atraktivní přípravný turnaj! Opět se zúčastní La Coupe des Bains

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Bílí Tygři již pomalu vyplňují i kalendář přípravných zápasů na nadcházející ročník. Svěřenci Filipa Pešána se opět po roce představí na švýcarském turnaji La Coupe des Bains, kde narazí na tři soupeře z tamní nejvyšší soutěže!

Severočechy čekají ve Švýcarsku znovu tři kvalitní duely! Turnaj odstartují 27. srpna, kdy ve městě Yverdon vyzvou tým Lausanne HC. Po jednodenní přestávce se následně přesunou do Düdingenu, kde se jim postaví HC Fribourg-Gottéron. Právě s těmito dvěma celky se Tygři setkali i před rokem. Odlišný bude pouze poslední soupeř, s nímž zakončí švýcarské tažení 30. srpna. A právě tento souboj bude velmi pikantní! Opět v Yverdonu totiž narazí na HC Ajoie, které v sezóně 2022/23 trénoval současný kouč šelem Filip Pešán!

La Coupe des Bains se zúčastní sedm týmů – čtyři ze švýcarské ligy a tři ze zahraničních soutěží. Kromě Tygrů budou „hosty“ ještě finské Lukko Rauma a slovenská Bánská Bystrica. Na hokejovém setkání v okolí Neuchâtelského jezera se Liberec představí již potřetí. Poprvé se tak stalo v roce 2018, kdy si připsal jednu výhru nad Ženevou. Při druhé návštěvě před začátkem minulé sezóny nezískaly šelmy ani bod.

Známy jsou už i termíny dalších přípravných zápasů. Tygři se 15. srpna představí v Litvínově, 20. srpna následuje domácí odveta se stejným soupeřem. Po švýcarském turnaji je na programu přátelské utkání s Kladnem, jež přijede pod Ještěd 5. září. Liberečtí pak zakončí přípravu na ledě Rytířů, a to 12. září. Kompletní program přípravných duelů najdete zde.

Program Tygrů na La Coupe des Bains

27. srpna: HC Lausanne - Bílí Tygři Liberec (Yverdon, 20:15)
29. srpna: HC Fribourg-Gottéron - Bílí Tygři Liberec (Düdingen, 19:45)
30. srpna: HC Ajoie - Bílí Tygři Liberec (Yverdon, 20:15)


Kelly Klíma během loňského zápasu s Lausanne

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Dřina na umělce

Nejnovější články

Prázdniny startují! Do neděle sleva 20 % v tygřím e-shopu

Zapojte se do partnerských výzev Tygří Letní Challenge!

Balinskis slaví v premiérové sezoně v NHL! Jeho Florida si došla pro Stanley Cup v sedmém zápase

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit