Bílí Tygři Liberec

Aktuální historické tabulky: Jaké mety jsou na dosah?

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Nadcházející sezóna již pomalu ale jistě klepe na dveře a mimo pohledných akcí přímo na ledě můžeme s očekáváním vyhlížet také přepisování klubových historických tabulek. K nejzásadnějším proměnám a milníkům bude s největší pravděpodobností patřit nový nejproduktivnější hráč liberecké extraligové historie či významná jubilea v ohledu zápasů odehraných v tygřím dresu.

Nejproduktivnější hráč

  1. Petr Nedvěd – 331 bodů
  2. Tomáš Filippi – 330 bodů
  3. Michal Birner – 312 bodů
  4. Michal Bulíř – 306 bodů
  5. Petr Jelínek – 254 bodů

Po postavení nejproduktivnějšího hráče liberecké extraligové historie sahal Tomáš Filippi velmi výrazně již na sklonku minulé sezóny. K vyrovnání bodového přídělu ikony Tygrů Petra Nedvěda mu totiž chybí pouze bod! Změnu na této významné pozici tak lze očekávat hned v úvodu ročníku 2024/2025. Jako velmi pravděpodobné se jeví také to, že podobou výše uvedené pětice zamíchá Michal Bulíř, který se může vyšvihnout z aktuální čtvrté příčky tabulky.

Nejlepší střelec

  1. Michal Bulíř – 152 gólů
  2. Tomáš Filippi – 132 gólů
  3. Petr Nedvěd – 131 gólů
  4. Petr Jelínek – 121 gólů
  5. Michal Birner – 108 gólů

Titul nejlepšího střelce Tygrů třímá již několik sezón Michal Bulíř, který v součtu základní části, play-off a skupiny o udržení nashromáždil celkem 152 tref. Další čtyři poté zaznamenal v baráži, ta se nicméně do celkového extraligového výčtu nepočítá pro své specifické postavení mezi soutěžemi. Díky vyvedené poslední sezóně poskočil na druhé místo tabulky Tomáš Filippi, jenž může v případě navázání na skvělé výkony provést za Michalem Bulířem stíhací závod. Sedm gólů poté dělí od sdíleného pátého místa Jaroslava Vlacha.

Nejlepší nahrávač

  1. Michal Birner – 204 asistencí
  2. Petr Nedvěd – 200 asistencí
  3. Tomáš Filippi – 198 asistencí
  4. Michal Bulíř – 154 asistencí
  5. Petr Jelínek – 133 asistencí

Označení nejlepšího asistenta liberecké organizace dlouho patřilo Petru Nedvědovi, avšak na tomto trůně jej v uplynulé sezóně nahradil Michal Birner. S 204 asistencemi je tak zatím poslední kapitán Tygrů na prvním místě, vzhledem k Birnerovu ukončení hráčské kariéry nicméně nejspíš dojde na této pozici brzy k další změně. Pouhých šest přesných pasů totiž schází ke sdílenému prvenství mezi nahrávači Tomáši Filippi.

Nejvíce zápasů

  1. Lukáš Derner – 955 zápasů
  2. Jaroslav Vlach – 587 zápasů
  3. Petr Jelínek – 553 zápasů
  4. Michal Bulíř – 550 zápasů
  5. Jan Víšek – 541 zápasů

Ve statistice odehraných utkání v dresu s tygrem na hrudi nedojde v nadcházejícím ročníku ke změně složení elitní pětky, zaznamenat ale můžeme pokoření hned tří kulatých jubileí. Z této trojice vyčnívá zejména matador Lukáš Derner, jenž bude útočit na metu tisíce střetnutí za Liberec. V extralize jako takové nicméně tohoto počtu již dosáhl, a to v duelu s Plzní 23. ledna 2024. Šestistovku duelů za klub poté budou dobývat útočníci Jaroslav Vlach a Michal Bulíř.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Home Credit Arena hostila tradiční Sport Live! Tygři se podepisovali fanouškům

Jako malý jsem Tygrům fandil, přiznává po premiéře Peterek

Ryšavý: Hráli jsme moc složitě a neproměnili naše gólovky

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Peněženka šedá s logem

220 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit