Bílí Tygři Liberec

Zaměřeno na nižší zámořské soutěže. Jak si v nich vedli bývalí Tygři?

Date of publication Author Ondřej Gajdáček

Liberec – Po přiblížení bývalých libereckých hráčů působících v NHL a AHL přišel čas kouknout se na zoubek nižším kanadsko-americkým soutěžím. V nich aktuálně působí celkem šest hráčů, kteří za sebou mají tygří minulost, a hned několik jich je o krok blíže k splněnému snu každého hokejisty. O jaká jména jde a jak se jim letos dařilo?

Tři různé celky

Písecký rodák Adam Měchura má za sebou velmi zajímavou sezónu, ve které stihl nastoupit hned ve třech soutěžích. Převážnou většinu strávil v ECHL, kde zaznamenal celkem 48 bodů (22+26). Dále si tento bývalý juniorský vicemistr světa připsal dva starty za farmu Bostonu a jeden za juniorský klub Tri-City Americans. Měchurovi nadále běží smlouva s Providence Bruins, kde by po úspěšné štaci v nižší lize mohl také zakotvit.

Dvořák více na očích

Pro libereckého fanouška jistě nejde o neznámé jméno, vždyť ještě v prosinci minulého roku naskakoval právě v tygřím dresu. Po Vánocích se však Jakub Dvořák přesunul do kanadské juniorky, konkrétně do týmu Swift Current Broncos hrající WHL. A nevedl si vůbec špatně – v třiceti střetnutích totiž zaznamenal 2 góly a 10 nahrávek.

Swift Current Broncos on X:
Jakub Dvořák v novém oděvu

Špilkova premiéra

Do stejné soutěže se rovněž přesunula bývalá opora tygří juniorky Vasyl Špilka. Ten tak učinil poté, co byl na draftu zámořských juniorských soutěží vybrán týmem Medicine Hat Tigers. V Kanadě tak Špilka strávil celou sezónu, během které stihl nastoupit do 47 duelů s bilancí šestnácti bodů (7+9).

Chmelařova pouť univerzitou

Jediným zástupcem NCAA z bývalých řad Tygrů je útočník Jaroslav Chmelař. Ten byl v roce 2021 draftován New Yorkem Rangers, se kterými nedávno podepsal tříletou smlouvu. Během své druhé sezóny na univerzitě dostal hned několik šancí za farmářský celek v Harthfordu a nakonec zde odehrál také celé play-off. Především vyřazovací boje mu vyšly na jedničku, a tak existuje velká šance, že by zde mohl pokračovat.

Fiala v novém prostředí

Velmi podobný příběh jako Špilka napsal také další bývalý hráč liberecké juniorky Samuel Fiala. Ten byl dokonce druhým nejvýše draftovaným Čechem na loňském CHL draftu, kde si jej vybral celek Val-d'Or Foreurs z QMJHL. Fiala ve svém premiérovém ročníku nastřádal celkem 14 přesných zásahů a 9 asistencí za 60 odehraných zápasů.

Stěhování bronzového medailisty

Jakub Hujer má za sebou třetí rok za mořem, ve kterém poprvé měnil klub, a to hned dvakrát. Po štaci české dvacítky pod vedením Patrika Augusty, které byl součástí, se totiž z Sherbrooke Phoenix stěhoval do Rimouski Océanic. Celkově stihl Hujer na klubové úrovni odehrát 63 klání v nichž získal 25 bodů.


Jaroslav Chmelař během duelu NCAA

(FOTO: Providence Bruins, X – Swift Current Broncos, Providence Friars)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

První derby sezóny! Venkovní šňůru zakončí Tygři v Mladé Boleslavi

Nad(h)led #38: S Tygřicemi (nejen) o ženském hokeji

Chutné občerstvení, lahodné pivo a skvělý hokej. Oktoberfest je zpět!

Z našeho fanshopu

Triko TYGR dámské

590 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Puk TYGR

125 Kč
Koupit

Mikina TYGR dámská

1045 Kč
Koupit