Bílí Tygři Liberec

Petrovský trénuje s Tygry a vyhlíží kemp v NHL

Date of publication Author Klub

Liberec - Slovenský útočník Servác Petrovský celé léto trénuje s Bílými Tygry a zasáhne i do přípravných zápasů. Pokud se kempu konaném v září nedostane do hlavního týmu Utahu, kde se pokusí prorazit v NHL, vrátí se na sever Čech pro novou sezonu.

Bílí Tygři před sezonou mohutně posilovali na všech pozicích, ještě to ale nemusí být vše. S týmem aktuálně trénuje talentovaný forvard Servác Petrovský, který poslední tři ročníky odehrál v juniorské OHL v dresu Owen Sound Attack. Před dvěma lety byl draftován v šestém kole Minnesotou, která se ale letos vzdala jeho práv, a tak je volným hráčem na trhu. V září proto zkusí štěstí na kempu v klubu, který se po 28 letech přestěhoval z Arizony do Salt Lake City a čeká jej premiérová sezona s novým názvem, novým logem a v novém městě. Pakliže Petrovský nezíská místo v hlavním týmu Utahu, vrátí se pro nadcházející sezonu pod Ještěd.

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
Servác je další talentovaný mladý hráč, který prošel zámořskou juniorkou a vybral si naši organizaci pro svůj další rozvoj. Uvidíme, v jakém světle se představí na začátku září na kempu v Utahu a v případě, že v zámoří neuspěje, připojí se zpět k Bílým Tygrům. Je to komplexní útočník s vynikající střelou, což dokazoval již vloni v dresu slovenského národního týmu, kde byl vyřazen až těsně před finální nominací na MS.

Profil Serváce Petrovského

Rodák z Prešova už v dorosteneckém věku válel v barvách Třince. Díky své produktivitě hrál se staršími a v 16 letech už nastupoval za kategorii U20. V roce 2021 se přesunul do kanadské juniorky a následné tři sezony odehrál za Owen Sound Attack, kde patřil k nejproduktivnějším hráčům. Na svém kontě má i tři účasti na světovém šampionátu U20, kde celkem ve 14 utkáních zaznamenal 15 bodů. V roce 2022 jej draftovala Minnesota, která se ale vzdala jeho práv, čímž se Petrovský stal volným hráčem. V Utahu se stále teprve devatenáctiletý forvard popere o místo v NHL. Pokud v září neuspěje, následující ročník stráví u Bílých Tygrů.


Petrovský naslouchá pokynům trenéra Pešána

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Catering v sezoně 2024/25: Bez zdražení, zato s řadou novinek

Extraliga startuje! Tygři zahájí základní část v Brně

Nasazení mladých hráčů se nebojíme, hlásí trenér Pešán před začátkem sezóny

Z našeho fanshopu

Šála pletená TYGR

320 Kč
Koupit

Triko TYGR pánské

590 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Lahev sportovní TYGR 0,5l

179 Kč
Koupit