Bílí Tygři Liberec

Ryšavý: Hráli jsme moc složitě a neproměnili naše gólovky

Date of publication Author Kryštof Havíř

Liberec – Ani v posledním domácím přípravném utkání se Tygrům nezadařilo. Po pomalejším začátku sice dovedly šelmy i zásluhou Martina Ryšavého skóre otočit, poté ale iniciativu opět převzal soupeř. „Celé jsme to zahodili v prvních pěti minutách druhé části, kde jsme udělali tři fauly. To nám sebralo energii, kterou jsme si do té doby vybudovali,“ hledá příčinu neúspěchu urostlý power forvard.

Ve Švýcarsku se vám dařilo, v Čechách to ale zatím vázne. Čím to je?
Těžko říct. Hledali jsme tam zbytečné věci a nehráli jednoduše. Nedrželi jsme se toho, co jsme předváděli ve Švýcarsku. Nebylo to utkání, které by šlo s námi, museli jsme více bojovat, cpát se do brány a více bruslit. Kousek od každého tam chybělo, a proto jsme prohráli.

První třetina se vám ale povedla. Vedli jste po ní 2:1…
Úplný začátek nám trochu utekl, ale pak jsme ji zakončili dvěma rychlými brankami a šli do šatny ve vedení. Potom jsme to však celé zahodili v prvních pěti minutách druhé části, kde jsme udělali tři fauly. To nám sebralo energii, kterou jsme si do té doby vybudovali. Je to ale pořád příprava, můžeme se z toho poučit.

Ty jsi dával vyrovnávací branku na 1:1. Jak jsi viděl celou situaci?
Dostal jsem puk mezi beky, bylo to na konci střídání, takže jsem trochu čekal, jak bude obránce reagovat. Nakonec jsem ale zkusil natlačit se před něj a jít do brány. Padlo to tam, už je to ani nevím kolikátý gól. Jsem za to rád a doufám, že si to přenesu i do sezóny.

Co zlepšit před generálkou na Kladně?
Hodně jsme ztráceli v osobních soubojích a v bruslení. Ve Švýcarsku jsme hráli proti hodně kvalitním týmům a stíhali jsme. Proti Kladnu to nebylo o tom, že to neumíme, jen se musíme lépe srovnat a připravit. Dále bychom měli zlepšit naší efektivitu. Gólovek jsme měli dost, ale neproměnili jsme je.

V přípravě dostává šance mnoho mladých hráčů. Jak vnímáš, že nejsi v týmu zdaleka nejmladší?
Mně by nevadilo, i kdybych byl nejmladší. Parta je tu dobrá, máme tu plno starších a zkušených kluků, kteří nám pomáhají. I když se hlavně my mladší pereme o místa, tak si udržujeme přátelské vztahy.


Radující se Martin Ryšavý po brance na 1:1

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Nasazení mladých hráčů se nebojíme, hlásí trenér Pešán před začátkem sezóny

Rychlovský zaznamenal první trefu v dresu Red Wings!

Studenti za 50 Kč. Už máte svůj COOL Ticket?

Z našeho fanshopu

Lahev sportovní TYGR 0,75l

185 Kč
Koupit

Mikina TYGR dámská

1045 Kč
Koupit

Triko TYGR pánské

590 Kč
Koupit

Lahev sportovní TYGR 0,5l

179 Kč
Koupit