Bílí Tygři Liberec

Novým kapitánem Tygrů je Tomáš Filippi! Asistenti Šimek s Bulířem

Date of publication Author Klub

Liberec – Rok po Petru Jelínkovi ukončil kariéru také Michal Birner a znovu se tak uvolnil post kapitána mužstva. Zatímco před rokem oznámili Tygři nového nositele písmena „C“ ještě před prvním přípravným duelem, letos s oficiálním potvrzením počkali až těsně před začátek extraligy. Již dvanáctým kapitánem v extraligové historii klubu se stává útočník Tomáš Filippi.

Dvaatřicetiletý forvard je libereckým odchovancem a v české nejvyšší soutěži doposud nepůsobil v jiném klubu. Již řadu let patří mezi hlavní tahouny týmu a minulý ročník dokonce s 62 body ovládl bodování celé extraligy. Pro post kapitána byl tak ideální volbou.

Kapitán Tomáš Filippi o své nové roli
„Není to pro mě jen písmeno na dresu. Je to veliká zodpovědnost, na kterou se těším a budu se snažit jít příkladem jak na ledě, tak mimo něj.“

Za „A“ tým Tygrů odehrál Tomáš Filippi již 440 extraligových utkání, v nichž si připsal celkem 330 kanadských bodů. Na to, aby předčil Petra Nedvěda a stal se tak nejproduktivnějším hráčem v historii klubu, mu nyní schází pouhé dva body.

Kapitánské „C“ přebírá zkušený forvard po Michalu Birnerovi, který ukončil aktivní hráčskou kariéru. Ostatně když byl poslední sezónu zraněný, zaskakoval za něj právě Filippi. Novým asistentem bude poté Radim Šimek, obránce s bohatými zkušenostmi z NHL. Společně s ním bude „A“ na dresu nosit i Michal Bulíř, jenž byl alternující kapitán i v minulém ročníku.


Jedním z alternujících kapitánů bude Radim Šimek

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Nasazení mladých hráčů se nebojíme, hlásí trenér Pešán před začátkem sezóny

Rychlovský zaznamenal první trefu v dresu Red Wings!

Studenti za 50 Kč. Už máte svůj COOL Ticket?

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Mikina TYGR dámská

1045 Kč
Koupit

Ponožky TYGR

190 Kč
Koupit

Šála pletená TYGR

320 Kč
Koupit