Bílí Tygři Liberec

Petr Syrovátko: Z tygří cesty neustoupíme, naše cíle jsou pořád stejné

Date of publication Author Redakce

VIDEO: Nová extraligová sezóna již klepe na dveře a pro Bílé Tygry bude mít speciální význam. Letos je to totiž přesně 30 let, co se většinovým vlastníkem klubu stal Petr Syrovátko se společností SYNER. Na tiskové konferenci před začátkem ročníku tak před novináře předstoupili nejen hráči a trenéři, ale právě i prezident klubu. Kromě ohlédnutí se za uplynulými 30 lety došlo i na představení dresů a nového kapitána týmu. Záznam z tiskové konference naleznete ve videu pod článkem.

Úterní dopoledne měli Tygři pořádně napilno. Již v osm hodin bylo programu oficiální focení, a to jak celého kádru, tak samotných hráčů. Poté následovala tisková konference před začátkem extraligového ročníku, na které před novináře předstoupil i prezident klubu Petr Syrovátko.

„Tiskových konferencí se již pravidelně neúčastním. Tentokrát mi ale přišlo vhodné udělat výjimku. Je to totiž třicet let od té doby, co jsem převzal liberecký klub pod svou plnou zodpovědnost, a to jak „A“ tým, tak mládež,“ říká Syrovátko na úvod.

Právě spojení společnosti SYNER a tehdejšího Stadionu znamenal faktickou záchranu vrcholového hokeje v Liberci a začátek cesty Bílých Tygrů mezi absolutní českou hokejovou elitu. Mezi lety 1994 až 2002 stihnul liberecký klub za vedení Petra Syrovátka vystoupat z amatérských podmínek 2. národní ligy až do nejvyšší soutěže. Za dvaadvacet uplynulých extraligových sezón mají Bílí Tygři na svém kontě 1 mistrovský titul, 3 stříbra a dva bronzy. Hned šestkrát pak vyhráli základní část extraligy. Hráči, kteří prošli tygří akademií a „A“ mužstvem, navíc pravidelně podepisují kontrakty v zámoří a top evropských soutěžích.

„Máme před sebou další ročník, na který se všichni těšíme. Ten minulý jsem nehodnotil úplně kladně z hlediska týmových výkonů. Do historie klubu jsme ovšem zapsali individuální milníky, ať už se jednalo o nejlepšího střelce extraligy Jakuba Rychlovského, nejproduktivnějšího hráče Tomáše Filippi nebo nováčka sezóny Daniela Krále. Bylo to ocenění naší práce, na které chceme dál stavět,“ pokračuje prezident klubu.

Na tiskové konferenci pochopitelně nemohl chybět také trenér Filip Pešán, jenž ještě bezprostředně před začátkem základní části doplnil kádr o dva další útočníky. „Bohužel se nám zranili Michal Bulíř s Markem Zacharem, takže jsme museli reagovat a na zkoušku přivedli Jonáše Peterka s Filipem Jansou. Uvidíme, jak se jim bude dařit a jestli s nimi prodloužíme smlouvu do konce sezóny. Jinak je ale kádr kompletní,“ vysvětluje hlavní kouč.

Po jejich boku poté usedl i Tomáš Filippi, jenž byl čerstvě oznámen jako nový kapitán Bílých Tygrů. „Zatím se cítím skvěle, když ještě nic nezačalo (úsměv). Je to pro mě samozřejmě obrovská čest. Nemyslím si, že bych něco měnil na ledě, ale budu se snažit jít ještě větším příkladem mimo něj,“ komentuje zkušený forvard svůj nový post.

Kompletní záznam z tiskové konference s otázkami na všechny tři respondenty můžete zhlédnout v následujícím videu.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Nasazení mladých hráčů se nebojíme, hlásí trenér Pešán před začátkem sezóny

Rychlovský zaznamenal první trefu v dresu Red Wings!

Studenti za 50 Kč. Už máte svůj COOL Ticket?

Z našeho fanshopu

Mikina TYGR dětská

830 Kč
Koupit

Triko TYGR dětské

395 Kč
Koupit

Kšiltovka TYGR snap

520 Kč
Koupit

Polštářek TYGR černý

420 Kč
Koupit