Bílí Tygři Liberec

Petr Kváča: Takhle se doma nebojuje. Všichni musíme zabrat

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Doma se Tygrům zatím nedaří. Třetí porážku si připsali proti Plzni, která o svém vítězství rozhodla v prodloužení. „Je to pro mě těžké hodnotit, chyběla tomu bojovnost. Takhle to opravdu nepůjde. Musíme začít makat, nikdo jiný nám nepomůže," ví brankář Petr Kváča.

Máte sice první bod z domácího prostředí, spokojení ale asi být nemůžete…
To rozhodně ne. Doma to má být nedobytná tvrz, ale zatím to připomíná spíš stánek s kávou. Takhle se před našimi diváky nebojuje. Všichni, ode mě počínaje, musíme zabrat.

Co tomu podle tebe proti Plzni chybělo?
Pro mě je to těžké hodnotit, chci se soustředit hlavně na sebe. Celkově tomu ale chyběla bojovnost. Nedokážu říct, proč to tak je. Přípravu jsme sice měli takovou všelijakou, ale alespoň pohyb jsme měli dobrý. Vytratily se všechny detaily, na kterých má naše hra stát.

Bez tvého dobrého výkonu by zápas pravděpodobně nedospěl ani do prodloužení. Je alespoň tohle pro tebe malá vzpruha?
Je to sice hezké, ale takhle to neberu. Jsem od toho, abych zabránil gólům. Dostal jsem dva, takže jsme prohráli. Šlo na mě hodně střel, byl to těžký zápas. Máme den pauzu, musíme zregenerovat a proti Kladnu nastoupit úplně jinak.

Martin Faško-Rudáš o utkání s Plzní
První třetina byla z naší strany velmi špatná. Poté jsme se sice trochu zvedli, ale nestačilo to. Nemůžeme se na nic vymlouvat, příště musíme být o hodně lepší.

Čekají vás ještě další dva domácí zápasy. Dá se před nimi ještě něco změnit?
Musíme si uvědomit, že nám z toho nikdo jiný nepomůže. Musíme se z toho vykopat sami. Neudělají to za nás trenéři nebo diváci, je to prostě na nás. Můžeme k tomu využít podpory diváků, ale hlavně je potřeba začít makat. Jinak to nepůjde.

Zatím to je jen úvod sezóny, stále se to tedy může otočit…
To sice ano, ale musíme už opravdu zabrat. Později se to dotahuje fakt těžko. Můžeme se chlácholit, že do play-off postupuje dvanáct týmů, ale takové naše ambice opravdu nejsou. Chceme se pohybovat na horních příčkách a bojovat o přímý postup do čtvrtfinále. K tomu potřebujeme pravidelně získávat body doma a poté i uhrát něco venku. Věřím, že se to otočí už v neděli.

Petr Kváča při jednom z jeho zákroků

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Šelmy domácí prokletí nezlomily, Plzni podlehly v prodloužení

Tradiční benefit pro permanentkáře: Sleva 10 % ve fanshopu

Z našeho fanshopu

Polštářek TYGR černý

420 Kč
Koupit

Mikina TYGR dětská

830 Kč
Koupit

Ponožky TYGR

190 Kč
Koupit

Mikina TYGR pánská

1045 Kč
Koupit