Bílí Tygři Liberec

Vojtěch Budík krátce o návratu po zranění

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Série domácích duelů pokračovala v pátek zápasem s Plzní. Tygři ale ani tentokrát neuspěli a prohráli s indiány v prodloužení. Svou letošní premiéru v ostrém utkání si odbyl Vojtěch Budík, který na ledě strávil přes sedmnáct minut.

Severočechům se vůbec nevydařil začátek první třetiny, když se Plzeň dostala do vedení již v první minutě. Tygrům se povedlo vyrovnat až ve druhé části a po remíze 1:1 došlo na dělbu bodů. Ten bonusový ovšem získali indiáni, kteří rozhodli v prodloužení. Liberec tak v této sezóně, včetně přípravy, stále čeká na první domácí výhru. Tento fakt je znám i Vojtěchu Budíkovi.

Vojtěch Budík o domácích prohrách
Domácí zápasy prostě musíme vyhrávat. To, co jsme tu doposud předvedli, bylo špatné. Je potřeba, abychom se ve všem zlepšili.

Pro zkušeného obránce to byl letošní první zápas, jelikož start extraligy vynechal kvůli zlomenému ukazováčku na pravé ruce. „Nebylo to ono, ruka mě popravdě pořád bolí. Snad to bude lepší a lepší,“ svěřuje se po duelu se Škodovkou.

Trenér Filip Pešán o návratu zraněných hráčů
Na ochranu hráčů musím říct, že se opravdu snažíme uspíšit návrat některých zraněných kluků do hry. Pár týdnů po zlomeninách už hrají v základní sestavě. Nechci je nijak srážet, ale samozřejmě to má vliv na jejich výkon.

Již před Budíkem se po stejném zranění vrátil do sestavy Marek Zachar, někteří hráči ale stále chybí. „Další z listiny hráčů na marodce je Jaromír Pérez, který je zdravotně indisponovaný na několik týdnů. Návrat Michala Bulíř nevidím úplně v rámci dnů. Je to hráč, který potřebuje zdravou ruku k tomu, aby mohl hrát,“ popisuje aktuální stav některých svých svěřenců trenér Filip Pešán.

Šanci napravit páteční zaváhání s Plzní budou mít Tygři již v neděli, kdy doma přivítají kladenské Rytíře. Duel odstartuje v klasických 16:00!


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Petr Kváča: Takhle se doma nebojuje. Všichni musíme zabrat

Šelmy domácí prokletí nezlomily, Plzni podlehly v prodloužení

Z našeho fanshopu

Kšiltovka TYGR snap

520 Kč
Koupit

Kšiltovka TYGR basebal

520 Kč
Koupit

Ponožky TYGR

190 Kč
Koupit

Lahev sportovní TYGR 0,75l

185 Kč
Koupit