Bílí Tygři Liberec

Přišel čas na odvetu za přípravu? Pod Ještěd dorazí Kladno

Date of publication Author Redakce

Liberec – Je tu třetí utkání ze čtyřzápasové domácí šňůry a s tím už i nejvyšší čas na první výhru na vlastním území. Jako další do severočeské metropole přicestují kladenští Rytíři, kteří už letos dokázali, že umí porazit kohokoliv. Klání začíná v nedělních 16:00 na ledě liberecké Home Credit Areny.

Domácí prokletí

Ani napotřetí nedokázaly šelmy před svými diváky zvítězit. Poslední souboj s Plzní sice dovedly, na rozdíl od předešlých domácích duelů, k prodloužení, v něm byl ale úspěšnější soupeř. Stále tak zatím platí, že si všechna dosavadní vítězství v letošní sezóně, včetně přípravy, připsala parta okolo Tomáše Filippi venku.

Petr Kváča o čekání na domácí výhru
Doma to má být nedobytná tvrz, ale zatím to připomíná spíš stánek s kávou. Takhle se před našimi diváky nebojuje. Všichni, ode mě počínaje, musíme zabrat.

Rytíři mají v tuto chvíli stejnou bilanci jako Tygři, tedy šest bodů po pěti zápasech. Kladno mělo na úvod soutěže těžký los, když narazilo na Spartu, Kometu, Pardubice nebo momentálně vedoucí Litvínov. První dva jmenované ovšem dokázalo porazit! V posledním utkání sice Středočeši padli s Hradcem Králové, ve hře o body byli ovšem až do posledních minut.

Koho sledovat?

Proti Plzni hýřil střeleckou aktivitou, a dokonce vstřelil vyrovnávací branku na 1:1, která zajistila Liberci alespoň bod. Pro Lukáše Dernera to navíc byla první trefa v základní části po 609 dnech!

V posledních dvou duelech se v kladenském týmu dobře naladil Richard Jarůšek. Na výhře nad Brnem se podílel asistencí a další dvě přihrávky přidal i v následném střetnutí s Mountfieldem.

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti

V neobyčejnou pravdivost tohoto přísloví bude doufat právě domácí tým. Tygři se totiž s Kladnem střetli v přípravě těsně před začátkem extraligy a v obou případech prohráli. Středočeši dokonce pokaždé dopravili pět puků do liberecké sítě. Vybrali si tak Severočeši neúspěchy proti Rytířům už v přátelských zápasech?

Podaří se šelmám do třetice v této sezóně porazit družinu okolo kapitána Radka Smoleňáka, nebo na ně Středočeši vyzrají i tentokrát? Utkání začíná tradičně v nedělních 16 hodin v liberecké Home Credit Areně.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Petr Kváča: Takhle se doma nebojuje. Všichni musíme zabrat

Vojtěch Budík krátce o návratu po zranění

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Šála pletená TYGR

320 Kč
Koupit

Puk TYGR

125 Kč
Koupit

Mikina TYGR dětská

830 Kč
Koupit