Bílí Tygři Liberec

Byla to naše nejproduktivnější třetina, radoval se Ryšavý

Date of publication Author Ondřej Gajdáček

Liberec – Bílí Tygři v sedmém kole dokázali utnout šňůru domácích proher a proti Karlovým Varům uzmuli všechny tři body. K výhře si dopomohli primárně díky druhé periodě, ve které vsítili tři branky. O jednu z nich se postaral Martin Ryšavý. Jak střetnutí hodnotil?

Doma konečně za tři body, spadl vám velký kámen ze srdce?
Ano, spadl. Trochu jsme se všichni trápili. Mrzelo nás to, hráli jsme doma čtyři utkání a vyhráli jsme až to poslední, takže na nás byl trochu tlak. Šli jsme do toho ale se vším, urvali jsme to a hráli jsme i velmi dobře.

Do duelu jste dobře vstoupili, soupeř ovšem vzápětí vyrovnal. Co se při té situaci stalo?
Bohužel to bylo opět z přesilovky. Musíme při jejím bránění být preciznější. Je to v podstatě o malých detailech, trochu jsme to tam nezvládli.

Ve druhé části se vám povedlo vsítit tři branky, byla to vaše doposud nejlepší třetina?
Nevím, jestli bych to označil za nejlepší, dobré jsme měli i některé v Brně. Rozhodně byla ale nejproduktivnější, což nás trochu trápilo. Bylo to hodně důležité, dokázali jsme odskočit a poté i zápas kontrolovat.

Adam Musil o čtvrté liberecké trefě
Každý upracovaný gól je dobrý. My jsme to vítězství potřebovali, takže bylo jedno, jak padl. Nejdůležitější je, že máme tři body.

Samotnému se ti podařilo jednu z nich dát. Jak ta situace vznikala?
Měli jsme dobrý forček. Následně jsem přenechal puk Muskovi a ten ho dostal na brankoviště. V podstatě jsem se pak při dorážce ani nekoukal na gólmana, jenom jsem to chtěl dostat do branky a padlo to tam. I škaredé góly se počítají a jsou důležité.

V závěru Energie snížila a navíc se odhodlala ke hře bez gólmana, kterou jsi v jednu chvíli i bránil. Jaké vám dal Filip Pešán pokyny?
My tyhle situace řešíme celkem často. Téměř před každým utkáním to je téma a máme na to meetingy mimo led. Je to ale hodně o nás, během chvilky se musíme rozmyslet, jak to sehrajeme. Myslím, že se nám to i dařilo, byli jsme poctiví a blokovali jsme střely.

V následujících střetech vás čeká Třinec, Pardubice a Sparta. Jak se na ně budete připravovat?
Bude to výzva, ty týmy jsou velmi nabité a mají tam skvělé hráče. Na druhou stranu budeme v jiné roli a když budeme hrát naši hru, tak můžeme hrát s kýmkoliv. Těším se na to, kvůli takovým střetům hokej hrajeme.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Oktoberfest je tu. Nenechte si ujít netradiční tematické utkání!

Ukázalo se, že jsem z fotbalové rodiny, říká Bulíř o vítězném gólu

Věděli jsme, že to bude psychicky náročný zápas, říká Michal Ivan po Motoru

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Kšiltovka TYGR basebal

520 Kč
Koupit

Kšiltovka TYGR snap

520 Kč
Koupit

Ponožky TYGR

190 Kč
Koupit