Bílí Tygři Liberec

Týdenní pauza je minulostí. Venkovní série Tygrů pokračuje v Pardubicích

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Po nepovedeném utkání v Třinci měli Tygři hned celý týden na odpočinek. Těžká venkovní série pro ně nyní bude pokračovat na ledě ambiciózních Pardubic. Páteční střetnutí odstartuje v 18:00.


Pořadí platné před čtvrtečním zápasem Mladá Boleslav - Hradec Králové

Rozpačité situace

Liberečtí hokejisté měli v úvodu extraligy k dispozici šňůru čtyř domácích utkání. Na vlastním ledě se jim ovšem moc nedařilo a své fanoušky potěšili až v posledním zápase této série, když porazili Karlovy Vary 4:1. Na tuto výhru chtěli navázat proti Ocelářům, přestože ale zvládli v Třinci stáhnout tříbrankové manko, nakonec se domů vraceli s prázdnou.

Jaroslav Vlach o nepovedeném obratu
Dvě třetiny nebyly ideální. Řekli jsme si k tomu něco v kabině, zjednodušili jsme hru a šli víc do brány. Padl nám tam jeden šťastný gól, pak jsme dali další z přesilovky, ale bohužel si škodíme vlastními chybami a to nás stojí body.

Východočechům se vstup do nového ročníku povedl, jenže na přelomu září a října se dostali do potíží. Z posledních čtyř utkání totiž Pardubice vyhrály pouze jedno, stále se však před čtvrteční předehrávkou mezi Mladou Boleslaví a Hradcem Králové nacházely na druhém místě tabulky. Do souboje s Libercem už nicméně půjdou s novým trenérem. Marek Zadina se rozhodl rezignovat a jeho post dočasně přebírá Václav Baďouček.

Koho sledovat

Tomáši Filippi se na začátku základní části střelecky nedařilo a sbíral pouze asistence. Proti Třinci se ovšem blýskl hned dvěma góly! Prosadí se tygří kapitán i v Pardubicích?

Útočník Martin Kaut vlétl do nové sezóny jako neřízená střela. V dosavadních devíti kolech vsítil sedm gólů a vede tabulku extraligových střelců. Defenziva Liberce si na něj bude muset dávat hodně velký pozor.

Venkovní šňůra

Rozlosování extraligy přisoudilo Tygrům náročnou sérii duelů na venkovních kluzištích, během kterých vyzvou atraktivní, ale zároveň těžké soupeře. Během těchto čtyř střetnutí měli totiž vyzvat všechny tři týmy, které minulý ročník skončily na medailových pozicích, tedy Třinec, Pardubice a Spartu. Před návratem domů se poté nakonec v rámci derby představí v Mladé Boleslavi.

První utkání této šňůry už mají svěřenci Filipa Pešána za sebou. Další kapitolu napíšou na ledě Dynama, kterému se na pardubickém stadionu postaví v pátečních 18:00!



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Oktoberfest je tu. Nenechte si ujít netradiční tematické utkání!

Ukázalo se, že jsem z fotbalové rodiny, říká Bulíř o vítězném gólu

Věděli jsme, že to bude psychicky náročný zápas, říká Michal Ivan po Motoru

Z našeho fanshopu

Triko TYGR dětské

395 Kč
Koupit

Kšiltovka TYGR basebal

520 Kč
Koupit

Lahev sportovní TYGR 0,75l

185 Kč
Koupit

Šňůrka na krk TYGR

70 Kč
Koupit