Bílí Tygři Liberec

Tygři vyráží do hlavního města. V něm vyzvou třetí Spartu

Date of publication Author Kryštof Havíř

Liberec – Po venkovních zastávkách v Třinci a Pardubicích čeká náš tým utkání v Praze. Tam se budou šelmy pokoušet zastavit rozjetou Spartu, která vyhrála šest z posledních sedmi zápasů. Úvodní buly padne v nedělních 16 hodin v O2 areně.

Nešikovné závěry zápasů

Svěřenci Filipa Pešána jsou v polovině své venkovní zápasové šňůry a dosavadní průběh si jistě představovali jinak. V Třinci se sice dokázali třemi brankami do utkání vrátit, ale o jakýkoliv bodový zisk přišli v samotném závěru. V Pardubicích se naopak na góly dlouho čekalo a nakonec padly jen dva. Utkání tak za vyrovnaného stavu dospělo do nájezdů, kde se však v libereckých řadách nenašel jediný úspěšný exekutor.

Filip Pešán po zápase v Pardubicích
Byli jsme svědky vyrovnaného utkání s minimem branek a vynikajícími gólmany. Bohužel jsme byli nešikovní v nájezdech, což nás stálo bod navíc.

Třetí tým extraligy je na tom s aktuální formou lépe. V Lize mistrů doma pohodlně vyzrál nad německým Bremerhavenem, aby pak stejným výsledkem 4:2 ve vyrovnaném duelu převážil i na horkém ledě lídra tabulky z Litvínova. K dobré náladě v hlavním městě navíc přispívá i bilance šesti výher z posledních sedmi případů.

Koho sledovat?

Jediným úspěšným libereckým střelcem se v duelu na východě Čech stal Marek Zachar. Jeho povedená klička mezi betony znamenala pro rychlonohého forvarda první trefu v sezóně a ve výsledku vynesla Tygrům bod.

Proti Litvínovu řádil jednatřicetiletý útočník Tomáš Hyka. Dvěma brankami a jednou asistencí výrazně napomohl k cennému skalpu prvního týmu extraligy a zároveň ukázal, proč ho před sezónou Sparta z Pardubic přivedla.

Reparát

Minulý ročník se Tygrům proti Pražanům vůbec nedařilo. V základní části Pražany porazili jen v prvním z celkových čtyř měření sil a v play-off i po srdnatých a vyrovnaných kláních vypadli 0:4. Mají tak rozhodně co napravovat.

Odrazí se Liberec proti silnému soupeři k vyrovnanějším výkonům, nebo Pražané potvrdí svou nedávnou formu? Zápas začíná v nedělních 16 hodin v pražské O2 areně.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Oktoberfest je tu. Nenechte si ujít netradiční tematické utkání!

Ukázalo se, že jsem z fotbalové rodiny, říká Bulíř o vítězném gólu

Věděli jsme, že to bude psychicky náročný zápas, říká Michal Ivan po Motoru

Z našeho fanshopu

Triko TYGR pánské

590 Kč
Koupit

Čepice zimní TYGR

390 Kč
Koupit

Kšiltovka TYGR basebal

520 Kč
Koupit

Lahev sportovní TYGR 0,75l

185 Kč
Koupit