Bílí Tygři Liberec

Na góly se hodně nadřeme, soupeř má lepší zabijácký instinkt, říká Král

Date of publication Author Jan Kordík

Mladá Boleslav/Liberec - První letošní derby se pro Tygry nevyvíjelo ideálně už od první třetiny. V průběhu druhé periody ale vystřídal Petra Kváču v liberecké kleci Daniel Král, šelmy ožily a dokázaly se dotáhnout na rozdíl jediného gólu, kýženého vyrovnání se již ale nedočkaly. „Druhá půlka byla z naší strany mnohem lepší než první, ale bohužel to nestačilo,“ smutnil po utkání Král.

Do utkání jsi naskočil za nepříznivého stavu 1:4, poté se ale liberecká hra zvedla a hnali jste se za vyrovnáním. Jak zápas hodnotíš?
Dá se říct, že první půlka z naší strany nebyla dobrá. Nevím, jestli to bylo tím, že Boleslav vedla už větším rozdílem, ale když jsem přišel do brány po čtvrtém gólu, tak se náš výkon zlepšil. Dali jsme dvě branky a mohli to klidně celé otočit. Druhá půlka byla mnohem lepší než první, ale bohužel to nestačilo.

Divákovi může přijít, že góly snáz inkasujeme, než střílíme...
Je to tak. Máme šance, ale hodně se na ně nadřeme. Soupeř pak má lepší zabijácký instinkt a dokáže své příležitosti využít.

Jiří Kudrna o utkání
Skóre 4:1 vypadalo hrozivě, ale pak se nám povedl závěr druhé třetiny. Prohrávali jsme o gól a ještě s tím mohli ve třetí části něco udělat. Domácí to však ubojovali pro sebe.

Jaká komunikace probíhá při takovém průběhu duelu mezi tebou a Petrem Kváčou?
Něco si k tomu samozřejmě ještě řekneme. Povzbudil jsem ho hned po druhé třetině, měl těžký zápas. Já šel do brány po delší době, navíc v docela těžké situaci, kdy jsme prohrávali. Říkal jsem si, že tam půjdu s klidnou hlavou a zkusím klukům co nejvíc pomoct. Ve druhé části utkání se mi chytalo dobře.

V neděli vás čeká soupeř z Českých Budějovic. Jak se na tento těžký souboj s tabulkovým sousedem nachystat?
Proti Boleslavi jsme se chystali dlouho a dobře a nevyšlo to. Každý ale musí začít sám u sebe a připravit se na zápas co nejlépe. Musíme ho zvládnout.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Věděli jsme, že to bude psychicky náročný zápas, říká Michal Ivan po Motoru

Tygři přerušili šňůru proher! Doma těsně přetlačili Motor

Z našeho fanshopu

Triko TYGR dětské

395 Kč
Koupit

Triko TYGR pánské

590 Kč
Koupit

Triko TYGR dámské

590 Kč
Koupit

Lahev sportovní TYGR 0,75l

185 Kč
Koupit