Bílí Tygři Liberec

Věděli jsme, že to bude psychicky náročný zápas, říká Michal Ivan po Motoru

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Po venkovní čtyřzápasové šňůře hlásily šelmy návrat na domácí kolbiště. Jednalo se zde navíc o duel velmi podstatný, jelikož se Liberečtí utkali s tabulkovým sousedem z Českých Budějovic. Tygři nicméně souboj sehráli svědomitě a získali tři body, a to i díky gólovému příspěvku Michala Ivana.

Doma jste se představili po dlouhých devatenácti dnech. Panovala u vás po takové době nervozita hrát znovu v domácím prostředí?
Samozřejmě jsme věděli, že to bude psychicky náročné a pro tabulku důležité utkání. Připravovali jsme se nejlépe, jak jsme uměli. Byl to bojovný, nervózní zápas, ale hlavní je, že zůstaly tři body doma.

Vnímali jste hodně důležitost duelu s tabulkovým sousedem z Českých Budějovic?
Každý hráč je tu profesionál a je to extraliga. Někdy se s tím musíme vyrovnat a ukázat na ledě to nejlepší, co v nás je a udělat úspěch v podobě tříbodové výhry.

V poslední době se vám daří přesilové hry. Jedná se o velmi dobrý posun směrem k vylepšení vaší hry, viď?
Je to zásadní věc, speciální týmy rozhodují mnoho zápasů. Dáváme si v trénincích záležet na tom, abychom si připravili signály a aby naše hra byla jednoduchá, ale zároveň jsme nebyli pro soupeře čitelní.

Michal Bulíř o utkání
U nás panuje spokojenost s výsledkem, protože jsou to pro nás ohromně důležité tři body. Jsem rád za naši bojovnost, zápas nebyl o krásném hokeji. Bylo to o tom, kdo bude první u puku, vyhraje více soubojů a dá špinavý gól, jako byl ten náš.

Ty sám jsi právě v početní výhodě otevřel skóre utkání. Jak jsi celou situaci viděl?
Snažíme se to někdy zjednodušit, abychom ohrozili bránu. Viděl jsem, že se mi otevřel prostor pro střelu a byla tam navíc skvělá clona od Martina Ryšavého, takže jsem to zkusil trefit okolo něj. Naštěstí to tam spadlo a já jsem rád, že jsem pomohl týmu.

Při absenci Radima Šimka jsi jedním z elitních obránců mužstva. Vyhovuje ti tato pozice?
Vždy jsem chtěl mít takovou roli a hrát hodně minut. Cítím se potom v zápase velmi dobře, i když to je potom už někdy fyzicky náročné. Musím se s tím ale srovnat, pokud chci hrát na nejvyšší úrovni.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Tygři přerušili šňůru proher! Doma těsně přetlačili Motor

Na góly se hodně nadřeme, soupeř má lepší zabijácký instinkt, říká Král

Z našeho fanshopu

Kšiltovka TYGR snap

520 Kč
Koupit

Triko TYGR dámské

590 Kč
Koupit

Triko TYGR dětské

395 Kč
Koupit

Triko TYGR pánské

590 Kč
Koupit