První nula pro Marka Pince
L i b e r e c - Nová liberecká akvizice byla hlavní postavou včerejšího střetnutí se Znojemskými Orly. Jelikož se nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal střelecky prosadit, musel podat skvělý výkon, aby Tygři měli šanci na bodový zisk. A to se Marku Pincovi dokonale povedlo. Pochytal všechny střely základní hrací doby i prodloužení a na závěr úspěšného večera lapil všechny tři nájezdy Orlů.
S první nulou v sezoně je Marek Pinc spokojený, ale lituje i ztraceného bodu. „Pro nás jsou důležitější body než moje nula a škoda, že jsme ten gól nedali dřív. Ale nakonec jsou i dva body dobré si myslím.“ Před pár dny byl ještě brankářem Vítkovic, a tak měl možnost porovnat, jak se liší obranná hra obou mužstev. „Já bych to nějak zásadně nesrovnával. Tady ji mají takovou, ve Vítkovicích jinou. To nejde porovnávat.“ nehledal Marek Pinc rozdíly.

Zdeněk Blatný za Znojmo chvíli hrával, během výluky NHL tam odehrál patnáct zápasů. „Nebral jsem to nějak víc prestižněji. Je to jako každý jiný zápas. Člověk na ledě stejně nezná kamaráda a chce vyhrát.“
Byl to vlastně teprve druhý zápas za Tygry, který bývalý juniorský mistr světa odehrál. Zhodnotil tedy i liberecké zázemí. „Já jsem si vlastně na začátku sezony stál za tím, že chci hrát v cizině, ale tady to je na výborné úrovni. Jak zázemí, tak hala... Všechno na top úrovni. Liberec se hodně vyhoupl nahoru a v součastnosti to je jedno z nejlepších mužstev v celé Evropě.“
Před libereckým angažmá vypomáhal Blatný švýcarské Ambrii, má tedy možnost zhodnotit odlišnosti v obou soutěžích. „Největší rozdíl je určitě v té taktické hře. Ve Švýcarsku to je takové nahoru-dolu, nikdo moc nebrání, bez více propracovaného systému. Tady ta obrana je daleko důkladnější. Všichni se poctivě vrací, a proto to taky dnes skončilo 0:0. Těch šancí tam není tolik a většinou jen po nějaké individuální chybě nebo z dorážek. A dnes to tam nespadlo vůbec. Ta nejlepší švýcarská mužstva jsou na dobré úrovni, ale spodek tabulky je horší. Jestli by u nás stačil, to je těžké porovnávat, protože jsou na tom zase dobře bruslařsky.“
Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení
Sdílet