Bílí Tygři Liberec

Reprezentant Vitásek: Jsem rád, že dostávám důvěru

Date of publication Author Martin Zíta, Tomáš Dolejš

Stockholm/Liberec - Už jen jediný Bílý Tygr zbyl v českém reprezentačním výběru. Je jím obránce Ondřej Vitásek, jenž jako jediný prošel "sítem" kouče Vladimíra Růžičky. Nyní je liberecký bek na Švédských hokejových hrách v neděli večer se objevil i v konečné nominaci českého týmu na mistrovství světa v Minsku!

Ve čtvrtek už česká reprezentace zahájila turnaj kláním proti domácím Švédům. Ten jim vyšel a Češi dokázali severského soupeře porazit 3:2. „Byl to velmi náročný zápas a hlavně velký výkonnostní skok oproti předchozím soupeřům,“ řekl Ondřej Vitásek k tomuto střetnutí.

Náročnost utkání potvrzuje také fakt, že země Tre kronor dokázala na branky našich vždy odpovědět, vyrovnat se však Švédům ve třetí třetině už nepodařilo. „Je škoda, že jsme si výsledek nepohlídali o něco lépe, ale zabojovali jsme a dotáhli jsme to k výhře. Ve srovnání se Švýcary to byla jiná úroveň, rozhodně to nebyla žádná sranda,“ porovnával tygří obránce toto střetnutí se zápasy v rámci Euro Hockey Challenge. „Naštěstí jsme zápas uválčili, a jak jsem říkal, na konci jsme krásně zabojovali a vyhráli jsme. Je to super,“ měl radost Vitásek.

Ondřej Vitásek v tygřím dresu

Liberecký obránce dostal pozvánku do reprezentace po skončení sezóny na severu Čech, která letos byla krátká. Vitáskovi, společně s Tomášem Filippim a Jakubem Valským, však ještě pobyt na ledě neskončil a odehráli několik přípravných zápasů. Oba útočníci však po skončení Euro Hockey Challenge z kádru vypadli a své místo si obhajuje už pouze mladý obránce. „Jsem rád, že důvěru dostávám. Na ledě se snažím bojovat a tím ji splácet,“ řekl ke svému dlouhému působení v týmu.

Tygří bek navíc prožívá posun v týmu směrem nahoru. „Sám jsem to vůbec nečekal. Když jsem přišel, tak jsem hrál čtvrtou lajnu, teď jsem byl ve druhé,“ byl potěšen Vitásek. A jaké má ambice ohledně mistrovství světa? „Vůbec se tím nezabývám, nevím jak ostatní, ale já určitě ne. Přijel jsem hrát a makat zápas od zápasu, buď to vyjde, nebo ne,“ zůstává třiadvacetiletý obránce v klidu. Především si užívá společnost hokejových hvězd: „Jsem spokojený, že tu můžu být s kluky. Jarda Jágr, Jirka Hudler, hráči z KHL, to jsou osobnosti, od kterých se snažím co nejvíc okoukat a pak to zúročit,“ ukončuje Vitásek.

V neděli večer po skončení Švédských her zveřejnil Vladimír Růžička konečnou nominaci na letošní MS a je příjemným překvapením, že v ní figuruje i jméno Ondřeje Vitáska.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Posezónní výprodej ve fanshopu!

Ronald Knot opouští Bílé Tygry. Nově bude působit ve Finsku

V neděli S rodinou do Vesce!

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit