Bílí Tygři Liberec

Debutant Dominik Hrníčko: Dveře k postupu do A-týmu nejsou zavřené

Date of publication Author Dominik Jakubec

L i b e r e c – Většina hráčů se nejspíš bude snažit zapomenout na smolné utkání v Třinci, jednomu ale jistě utkví v paměti. Dominik Hrníčko začínal sezonu v juniorce, kde na sebe v přípravě upozornil například parádní gólovou fintou, kterou si můžete prohlédnout na videu. Postupně se propracoval do kádru Benátek nad Jizerou a v neděli debutoval v extralize. Stal se tak vůbec nejmladším hráčem letošního kádru A týmu. Žádný hokejista ročníku 1995 v této sezoně v tygřím dresu ještě nastoupil.

Dominiku, co pro tebe osobně znamená první start za A-tým?
Je to hlavně obrovské zadostiučinění. Naskočit za áčko Liberce, to byl vždycky můj sen. Navíc když vezmu v potaz, že jsem sezonu začínal v juniorce, zhruba v půlce se přesunul do Benátek a teď tohle... Je to skoro neuvěřitelné.

Sám sis tedy vyzkoušel tři různé soutěže, můžeš je trochu srovnat?
Když srovnám juniorku s Benátkama, tam to byl obrovský skok, přechází se z mládežnické kategorie do dospělého hokeje. Mezi první ligou a extraligou to možná ani nebyl takový rozdíl, jako jsem čekal, pořád je to stejný hokej, akorát jsou jednotliví hráči chytřejší a rychlejší. V taktice už se toho tolik nemění.

Dominik Hrníčko v dresu Benátek

Jsi nejmladším hráčem, který letos do extraligy v tygřím dresu naskočil, může to podle tebe být i osobou nového trenéra?
Nevím, jak rozhodnutí o mé nominaci probíhalo. V sobotu mě místo odjezdu s Benátkama do Jihlavy zkrátka poslali na trénink s áčkem. Je možné, že v tom hraje roli i nový trenér Pešán. Když se podíváte na Benátky, tam dostává šanci hodně mladých kluků. A nutno říct, že ho většinou nezklamou. Určitě je i velmi dobré, když kluci z juniorky nebo z Benátek vidí, že dveře k postupu do A-týmu nejsou vůbec zavřené. Je to velká motivace

A-týmu se ovšem poslední dobou nedaří, bylo těžké naskočit do celku, který je herně v křeči?
Nevím, jestli je zrovna tohle těžké, ono není jednoduché vůbec naskočit mezi osobnosti, jako jsou třeba Petr Vampola, Branko Radivojevič a další. Situace Tygrů je opravdu náročná a těžko pochopitelná. Viděl jsem několik domácích zápasů, ve kterých jsme kolikrát byli lepší, ale nedáme gól. S Třincem to teď bylo hodně podobné.

Jak tě přijali noví spoluhráči? Snažili se ti především ti zkušení i trochu poradit?
Už jsem s nimi naštěstí trénoval o Vánocích, takže jsem je trochu poznal, ale v zápase je to samozřejmě něco úplně jiného. Nějaké srandičky samozřejmě zpočátku přišly, zároveň mě ale kluci také hodně podporovali, ať hraju svoji hru a nejsem nervózní.

A na závěr, jednoduchá otázka. Bude tě premiéra něco stát?
Zatím jsem nic neslyšel, ale asi se tomu nevyhnu. (směje se)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Muska je zpět!

Nejnovější články

Tygři hlásí další návrat. Ofenzivu posílí Adam Musil

Brankář Petr Kváča se po roce vrací mezi Bílé Tygry

Hokej nahradí hudební nářez. Už v pátek v aréně koncert kapely Škwor!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit