Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři s florbalkami pomohli malému Filípkovi

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Hokejka nebo florbalka? Bílí Tygři ukázali, že válet umí s oběma. V sobotu se zúčastnili charitativního florbalového turnaje v Benátkách nad Jizerou, jehož výtěžek putoval na konto sedmiletého Filípka Sršně, který bojuje s dětskou mozkovou obrnou. Společně s dalšími účastníky turnaje se podařilo získat více než 200 tisíc korun!

Malému Filípkovi byla už v prvním roce života diagnostikována dětská mozková obrna. Sedmiletý bojovník se však s nemocí statečně pere, chodí do školy a má stejné zájmy, jako ostatní kluci v jeho věku. Zákeřná choroba ho ale stále omezuje, Filípek trpí zhoršenou hybností levé ruky a má problémy s chůzí.

Dvakrát ročně proto absolvuje speciální léčbu v Klimkovicích. Jde však o velmi nákladnou záležitost, vždyť Filípkovi rodiče na každou léčbu po příspěvku pojišťovny doplácejí dalších 50 tisíc korun ze svého. Úkolem charitativního florbalového turnaje, který pořádá sportovní redaktor Českého rozhlasu Pavel Petr, bylo rodičům s tímto údělem pomoci.

S florbalkami pro Filípka

Na dvoudenní turnaj se do Benátek nad Jizerou sjela celá řada zajímavých osobností. V pátek vyběhl na palubovky například známý tým Real Top Praha s Robertem Zárubou, hercem Jiřím Mádlem nebo fotbalistou Danielem Pudilem, podpořit Filípka přijela také olympijská vítězka Eva Samková.

V sobotu pak kromě hokejistů Mladé Boleslavi nebo zástupců České televize přiložili ruku k dílu také Bílí Tygři Liberec. Florbalek se chopili Roman Will, Marek Schwarz nebo mladíci Tomáš Hanousek a Tomáš Havlín. Tygří dres oblékl také loňský kapitán Martin Ševc, který v současnosti zvažuje pokračování své hokejové kariéry.

Ti všichni ukázali, že si s florbalovými holemi velmi dobře rozumí. Projevila se i nastavená Tygří cesta spočívající ve vychovávání budoucích hráčů - vždyť po boku Martina Ševce a Marka Schwarze nastoupili také jejich synové!

Především se však i díky Bílým Tygrům podařilo zajistit pro malého Filípka prostředky na čtyři léčby v Klimkovicích. Celkem se během dvoudenního florbalového klání podařilo získat 202 500 Kč. Podílela se na tom také celá kabina A-týmu, která mezi sebou vybrala 17 500 Kč, jež na místě rodině hráči předali.

Tygři si účast na charitativním turnaji velmi pochvalovali. "Je super, že sem jako organizace můžeme každý rok přijet a trochu pomoct," usmíval se Roman Will, který zároveň pochválil atmosféru akce: "Turnaj je super v tom, že všichni vědí, že jde hlavně o dobrou věc. Věřím, že jsme všichni alespoň trochu Filípkovi a jeho rodině pomohli."

Vybrané prostředky rodině malého Filipa rozhodně pomohou. S dobrým pocitem pocitem se však z turnaje vraceli všichni jeho účastníci. Jedno je jisté, Bílí Tygři si nenechají ujít ani další ročník této akce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit