Bílí Tygři Liberec

Michal Teplý nejlepším nováčkem měsíce ledna v zámořské WHL!

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Michal Teplý dělá v zámoří libereckému hokeji skvělou značku. V jeho první sezóně v Kanadě se okamžitě zařadil mezi opory svého týmu a teď se dočkal odměny. Za měsíc leden byl totiž vyhlášen nejlepším nováčkem Western Hockey League!

Teplý se za velkou louži vydal po povedené minulé sezóně, ve které si připsal patnáct startů za A tým Bílých Tygrů a pravidelně nastupoval v reprezentacích do 18, 19 a 20 let. Jeho výkony zaujaly i zámořské skauty, v draftu NHL si ho nakonec na 105. příčce vybralo Chicago. A úspěšný byl i na pozdějším CHL Import draftu, kde byl na 4. pozici nejvýše vybraným českým hokejistou. Zvolila si ho organizace Winnipeg Ice.

Právě dres tohoto celku tak Teplý v této sezóně obléká. A daří se mu skvěle! V dosavadních 39 zápasech nasbíral 45 kanadských bodu za 21 gólů a 24 asistencí, což ho řadí na třetí místo v produktivitě jeho týmu a dokonce na druhé místo mezi všemi nováčky v celé soutěži.

Hlavně měsíc leden vyšel mladému útočníkovi na výbornou. Po návratu z mistrovství světa dvacítek v Ostravě a Třinci, kde byl mimochodem nejproduktivnějším hráčem českého týmu, si v 9 zápasech připsal 14 kanadských bodů za 7 branek a stejný počet asistencí. Není tak divu, že právě jemu patří cena pro nejlepšího nováčka uplynulého měsíce.

Michal Teplý o hokeji ve Western Hockey League:

„Jak říkají všichni kluci – je to jiný styl. To je pravda. Oni tady ani moc nemusí evropský styl, takže jsem se musel přizpůsobit americkému. Největší rozdíl je ve hřišti, kde se všechno odehrává hned. Když na mě rodiče v noci koukají, říkají, že tam není deset vteřin, kdy by nebyl nějaký fyzický kontakt. Na to jsem si musel zvykat, už tu ale jsem nějakou dobu, takže je to pro mě normální.“


Nezbývá než doufat, že se Teplému bude dařit i nadále. My jemu a všem mladým Tygrům v zámoří budeme držet palce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit