Bílí Tygři Liberec

Start Generali Česká Cupu odložen, vstupenky na zápas s Litvínovem neplatné!

Date of publication Author Klub

Liberec - Minulou středu odstartovali Bílí Tygři prodej vstupenek na první utkání Generali Česká Cupu proti Vervě Litvínov. Stačilo však pouhých několik dní, aby se situace výrazně obrátila. Utkání se sehraje v jiném termínu.

Úvodní domácí zápas Generali Česká Cupu je aktuálně odložen kvůli karanténě hokejistů Litvínova. Jeden z členů kádru Vervy byl totiž v závěru minulého týdne pozitivně testován na onemocnění COVID-19. Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje následně nařídila celému A-týmu povinnou 14 denní karanténu, v rámci níž podstoupí dvě série testování na koronavirus.

"V tuto chvíli už víme, že plánované první domácí utkání neodehrajeme 4. srpna a bude se hledat náhradní termín," vysvětluje viceprezident klubu Lukáš Přinda. Vzhledem k tomu, že nákaza se objevila i v jiných týmech, celkem je nyní odloženo pět zápasů úvodní dvojice kol Generali Česká Cupu.

Kromě Litvínova byla totiž dosud nákaza odhalena také v Českých Budějovicích či Kladně. Tři členy kádru v karanténě má také Hradec Králové, přípravu musel kvůli nákaze v mládežnických týmech odložit Zlín. A vzhledem k situaci v regionu byl odložen také začátek přípravy Vítkovic.

„Celou situaci bedlivě sledujeme a musíme se vypořádat i s novými vládními nařízeními pro pořádáni akcí. Proto jsme nuceni zrušit platnost původně vydaných vstupenek na utkání s Litvínovem a připravujeme novou formu COVID-19 ticketingu dle aktuálních nařízení a pravidel,” popisuje Přinda.

V závěru minulého týdne Vláda ČR upravila omezení hromadných akcí, kdy je možné hlediště rozdělit do více sektorů, ovšem pouze po 500 osobách namísto 1 000 fanoušků v jednom sektoru. Zachováno zůstává sezení ob řadu a ob sedadlo.

"Tato situace nám kapacitu v aréně oproti předchozímu znění takřka nezmění. I v tomto případě platí, že se do Home Credit Areny při zachování všech opatření vejde zhruba 1 500 fanoušků," vysvětluje Lukáš Přinda.

Zmíněnou kapacitu je však nutné rozdělit do více různých sektorů, které musejí mít vlastní vchod do haly, vlastní stánky s občerstvením či vlastní sociální zařízení. Z tohoto důvodu některá místa zaniknou, jiná nově vzniknou a u řady se změní klíčové údaje, jako například vchod do haly.

Vzhledem k těmto okolnostem a také k plánované změně termínu tak bohužel není možné zachovat dosud vydané vstupenky v platnosti.

„Předpokládáme, že první domácí utkání budeme hrát 11. 8. s Mladou Boleslaví, kde budou mít přednostní právo na vstupenky opět majitelé permanentek. Všem našim věrným fanouškům se za tuto nepříjemnost omlouváme. Věříme však, že se již brzy se všemi Tygry konečně společně setkáme v Home Credit Areně, a to na svých sedadlech!" uzavírá Přinda.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit