Bílí Tygři Liberec

Brankář Dominik Hrachovina oblékne dres Bílých Tygrů

Date of publication Author Klub

Liberec - Pětadvacetiletý brankář s reprezentačními zkušenostmi Dominik Hrachovina přijal své první angažmá v české nejvyšší soutěži. Po návratu ze Švýcarska zamíří do Liberce. S vedením Bílých Tygrů se domluvil na kontraktu do 30. 4. 2020.

Brněnský rodák působil už od mládežnických kategorií ve Finsku, kde si také připsal své první starty v profesionálním hokeji. Dvojnásobný finský mistr s Tapparou poté působil také v KHL v týmu Barys Astana a ve švýcarském Ambri-Piotta.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Dominik se nenachází v ideální fázi své jinak skvěle rozjeté kariéry. Byť je ještě stále velmi mladý, má za sebou úspěšné roky ve Finsku, ale také poslední dvě nepodařená angažmá v KHL a Švýcarsku. Rozhodně mu ale nechybí chuť a síla se sezónou něco udělat, a i to je důvod, proč jsme se rozhodli jej přivést do Liberce. Naším dalším motivem je pak posílení týmu na klíčové pozici brankáře, kde zatím nejsme moc spokojeni. Bohužel se nemůžeme s Dominikem domluvit na delším kontraktu, protože od další sezóny má platnou smlouvu ve Finsku.“


Profil Dominika Hrachoviny

Dominik Hrachovina začínal s hokejem v brněnské Kometě. V mladším dorostu odešel do Havířova, kde ale strávil pouhou sezónu a poté se rozhodl zkusit štěstí v zahraničí. Zamířil do finského TuTo, který vzápětí vyměnil za Tapparu Tampere. V jednom z nejslavnějších klubů země tisíců jezer podával velmi kvalitní výkony, za což si vysloužil starty v juniorce, přestože věkem stále patřil mezi dorostence

V Tampere postupem času dostal šanci i v „A“ týmu, do kterého se definitivně přemístil v sezóně 2015/16, kdy s Tapparou oslavil mistrovský titul. To ještě působil především v roli náhradníka, přičemž vyzkoušel i několik hostování. O rok později již ale talentovaný brankář převzal roli jedničky a své mužstvo dovedl k obhajobě finského titulu.

Následující ročník chtěl Dominik Hrachovina Tampere dotáhnout k hattricku, ve finále se však radovalo Oulu. Za své výkony si ovšem český gólman vysloužil nominaci na světový šampionát, který absolvoval jako třetí brankář českého národního týmu.

Ve stejném roce přišlo i nové angažmá, v KHL hájil barvy Barysu Astana. V druhé nejlepší lize světa strávil Dominik Hrachovina pouhý rok, načež podepsal ve švýcarském týmu Ambrì-Piotta, kde měl podepsanou trochu nestandardní smlouvu do první reprezentační přestávky, kterou klub následně neprodloužil.

Dvojnásobný mistr finské ligy tak přijal nabídku Bílých Tygrů, v jejichž dresu poprvé ve své kariéře okusí českou extraligu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit