Bílí Tygři Liberec

Libor Hudáček vytvořil nový klubový a extraligový rekord!

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Libor Hudáček v této sezóně pálí ostrými! Zatím vstřelil už 29 gólů, což se nikomu před ním v libereckém dresu nepodařilo. Zároveň vytvořil i nový extraligový rekord v počtu branek cizince v základní části české nejvyšší soutěže!

Oba zmíněné rekordy před ním držel další slovenský útočník Martin Bartek, který v sezóně 2013/14 vstřelil v libereckém dresu 28 branek. Libor Hudáček tak jeho počin proti Pardubicím nejdříve vyrovnal a následně svým druhým gólem v utkání svého krajana z pomyslného trůnu definitivně sesadil.

Hudáčkův klubový rekord však platí jen v rámci extraligy, v sezóně 2001/2002 totiž 31 branek zaznamenal v druhé nejvyšší české soutěži Mojmír Musil. Tygrům ještě v základní části zbývá odehrát pět utkání a Hudáček na Musila ztrácí dva góly, vytvoří slovenský kanonýr historický rekord klubu z města pod Ještědem?

Libor Hudáček o svém novém rekordu:

"Slyším o tom od všech, po zápase s Pardubicemi mi to říkal i trenér. Byl jsem si toho vědom i před utkáním, takže jsem to chtěl co nejdříve pokořit, abych měl chladnou hlavu."


Díky dvěma gólům proti Pardubicím má teď Hudáček na svém kontě 57 kanadských bodů. Tolik jich v historii základní části nejvyšší soutěže nastřádal jen jeden cizinec, a to Slovák Marek Uram, kterému se to v dresu Znojma povedlo v sezóně 2000/2001. Liberecký útočník je tak hodně blízko k překonání dalšího extraligového rekordu!

Dalším milníkem, který má Hudáček na dosah, je klubový rekord v počtu kanadských bodů za jednu sezónu. Ten aktuálně drží legendární Petr Nedvěd, který si v sezóně 2011/12 připsal 61 kanadských bodů. Slovenský útočník na něj momentálně ztrácí 4 body, ve zbytku základní části tak musí bodovat v průměru jednou za zápas, aby bývalého libereckého kapitána překonal. Podaří se mu to?

Dvakrát se tedy Libor Hudáček do historických tabulek už zapsal, ve zbytku základní části ale může další milníky pokořit. Třeba se k nim přiblíží už proti Plzni, kterou Liberečtí přivítají v úterý. Přijďte Tygry podpořit!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit