Bílí Tygři Liberec

Neúnavný Ladislav Šmíd vytvořil nový extraligový rekord!

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - 33 minut a 45 vteřin. To je čas, který Ladislav Šmíd strávil na ledě v zápase proti Mladé Boleslavi. Zapsal se tak do historických tabulek, nikdo jiný totiž před ním v základní části neodehrál během jednoho zápasu tolik minut!

Bílí Tygři mají podle statistik druhou nejlepší obranu v lize. V dosavadních 42 zápasech inkasovali jen 103 gólů, což je o pouhé dvě branky víc než první Bruslaři. Obrovskou zásluhu na tom bezesporu má Ladislav Šmíd, který je jednoznačně nejvytěžovanějším hráčem týmu.

Bek s bohatými zkušenostmi ze zámořské NHL hraje v průměru neskutečných 28 minut a 13 sekund za zápas. Celkově už v této sezóně na ledě strávil 1185 minut! Není tak překvapením, že je s velkým náskokem nejvytěžovanějším hráčem celé extraligy. Jen pro porovnání, druhý Brady Austin z Kladna odehraje za utkání průměrně o 141 vteřin méně.

Zajímavý je i pohled na stejnou statistiku v minulé sezóně. I v té byl Šmíd nejvytěžovanějším hráčem celé extraligy, na ledě ale za zápas v průměru strávil o necelé čtyři minuty méně než v té letošní! I v předminulém ročníku tuto statistiku vyhrál bek z Liberce, Martinu Ševcovi k prvenství stačilo dokonce jen průměrných 23 minut a 10 sekund za utkání.

Rekord základní části

Extraligový rekord dlouho držel další exliberecký obránce Matěj Stříteský, který v roce 2016 v dresu Mladé Boleslavi strávil na ledě v zápase proti Hradci Králové 33 minut a 32 sekund. Šmíd se tomuto údaji v letošní sezóně už několikrát přiblížil a nakonec ho i překonal! V 43. kole právě proti Boleslavi strávil na ledě těžko uvěřitelných 33 minut a 45 vteřin.

V první pětce hráčů, kteří historicky v základní části strávili na ledě nejvíc minut, najdeme Šmídovo jméno hned třikrát. Kromě zmíněného zápasu s Mladou Boleslaví strávil na ledě proti Spartě bez dvou sekund 33 minut (3. místo) a proti Třinci 32 minut a 47 sekund (4. místo). Nejlepší pětici uzavírá jediný cizinec Brady Austin z Kladna.

Ladislav Šmíd o svém vytížení:

„Je to náročné, ale užívám si to. Jsem rád za důvěru trenérů, snažím se jim to vrátit na ledě. V létě jsem hrozně moc trénoval, připravoval jsem se na to. Jsem za to rád. Nevím, kolik sezon mám ještě před sebou, takže se snažím užívat si každý zápas."


To, že obránci odehrají větší porci minut než útočníci, není nic neobvyklého. Pojďme se ale teď rychle podívat na tabulku forvardů, kteří na ledě historicky strávili nejvíc času za zápas základní části. I tam totiž najdeme libereckého zástupce. Tipnete si koho?

Není to nikdo jiný než bývalý kapitán Petr Nedvěd, jenž v roce 2014 byl proti Karlovým Varům na ledě 30 minut a 5 sekund. Je tak dosud jediným útočníkem, který v základní části extraligy překonal hranici třiceti minut. Stejný hráč se ještě nachází na třetím místě této tabulky. Kromě něj v první pětce ještě najdeme Jana Kováře, Martina Růžičku a Jaroslava Bednáře.

Petr Nedvěd už svůj vlastní rekord nepřekoná, Ladislav Šmíd ale stále může. Třeba se mu to povede už v dalším domácím zápase, ve kterém Bílí Tygři přivítají Litvínov. Úvodní buly padne tuto středu v 18:00. Přijďte šelmy podpořit!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit