Bílí Tygři Liberec

Obranné řady Bílých Tygrů vyztuží Adam Jánošík!

Date of publication Author Redakce

Po dvou letech se do Liberce znovu vrací slovenský obránce Adam Jánošík. Šikovný bek se s vedením Bílých Tygrů domluvil na kontraktu s dobou trvání do 30. 4. 2019.

Pro třiadvacetiletého hráče je to už třetí angažmá v klubu, který ho vychoval pro profesionální hokej.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Adam Jánošík je ofenzivní obránce, který rád podporuje útok. Přesně takový typ hráče zapadá do naší herní koncepce. I Adam Jánošík už dorostl do nejlepšího hokejového věku a věřím, že v pro něj známém libereckém prostředí naplno zúročí své schopnosti."


Profil:
Slovenský obránce Adam Jánošík se narodil v září1992 ve Spišské Nové Vsi, kde taky s hokejem začínal. Hrál zde ale jen do sedmé třídy. V tomto věku si Adama i jeho bratra všimli skauti Bílých Tygrů, a tak se oba stěhovali pod Ještěd. Talentovaný bek tak musel chodit do české školy a kromě hokeje se učit také češtinu.

Jánošík v "tygřím" v roce 2013
V Liberci se ale adaptoval rychle a patřil k nejlepším hráčům jak v dorostu, tak v juniorce. V roce 2009 se dostal se slovenskou osmnáctkou na světový šampionát do amerického Farga, kde se i v pozici obránce stal nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Nebylo se tak čemu divit, že si ho v juniorském draftu vyhlédl tým Gatineau Olympiques ze soutěže QMJHL.

V zámořské juniorské soutěži se okamžitě propracoval mezi opory týmu a na konci hokejového roku byl draftován do NHL na 72 pozici ve třetím kole. Vybraly si ho „blesky“ z Tampy. V draftu do KHL si ho zase vyhlédla Astana. Adam Jánošík pokračoval v Gatineau Olympiques i dalších dvou sezónách a tým vedl dokonce i jako kapitán. Zahrál si navíc i na dvou šampionátech hráčů do 20 let v Buffalu a Edmontnu.
I přesto ale šance v týmu NHL nepřišla, a tak se Adam Jánošík rozhodnul před sezónou 2012/2013 pro návrat do české extraligy.

Po návratu pod Ještěd se extraligový nováček nedokázal naplno prosadit do hlavního týmu Bílých Tygrů a sbíral své starty i v dresu farmy v Benátkách, kde patřil k oporám defenzivy. Za Bílé Tygry nastoupil ve dvou sezónách ke 39 zápasům. V roce 2014 pak Adam Jánošík zamířil na Slovensko, kde prožil velmi povedenou sezónu v dresu Košic a ročník zakončil účastí se Slovenským národním týmem na světovém šampionátu v Praze. V uplynulé sezóně hájil třiadvacetiletý bek barvy Pirátů Chomutov.

Zavzpomínejte na bitku Adama Jánošíka s o hlavu vyšším Martinem Hanzalem v roce 2013

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit