Bílí Tygři Liberec

Jakub
Rychlovský

kup si
dres teď
Česká republika

Jakub
Rychlovský

Pozice
útočník
Narozen
7. 8. 2001 (22 let)
Výška
178 cm
Váha
82 kg
Hůl
levá

Profil hráče

S hokejem začínal Jakub Rychlovský ve Vrchlabí, nicméně již během mladšího dorostu přestoupil do města pod Ještědem. Postupně se vypracoval mezi hlavní opory mužstva a vůdčí roli plnil následně i mezi juniory. Díky svým výkonům také dostával pravidelně pozvánky na reprezentační akce, včetně světových šampionátů kategorií U18 a U20.

Již během mládežnických let začal také nastupovat za farmu v Benátkách a premiéru v tygřím áčku si odbyl v sezóně 2019/20. Postupně si vydobyl v sestavě Liberce pevné místo a v ročníku 2020/21 se s týmem dokonce podíval do extraligového finále, v němž Severočeši prohráli s Třincem. V roce 2023 s klubem podepsal novou jednoroční smlouvu.

Související fotogalerie

Související články

Jakub Rychlovský o Detroitu: Splnil se mi dětský sen, pro místo v NHL udělám vše

Liberec – Raketa uplynulé sezóny Jakub Rychlovský nezpomaluje! Mladý forvard se ve dvaadvaceti letech stal nejlepším střelcem extraligy a svými výkony si řekl o šanci v zámoří. Se slavným Detroitem Red Wings, tedy klubem z "Original Six", podepsal dvouletý nováčkovský kontrakt. „Detroit skvěle pracuje s mladými hráči. Jestli se ale dostanu nahoru, to záleží jen na mě,“ uvědomuje si.

Jakub Rychlovský odchází do NHL! Podepsal smlouvu s Detroitem

Liberec – Pohádka Jakuba Rychlovského pokračuje! Mladý forvard míří po životní sezóně do nejlepší ligy světa. S klubem Detroit Red Wings podepsal dvouletý nováčkovský kontrakt.

Rychlovský se s národním týmem rozloučil asistencí. Končí i Filippi

Liberec - V další fázi přípravy na domácí šampionát sehrála česká reprezentace dvojzápas se Slovenskem. Na obou stranách měli své zastoupení i Tygři. Jak se jim dařilo?