Bílí Tygři Liberec

Mislav
Rosandič

kup si
dres teď
Slovensko

Mislav
Rosandič

Pozice
obránce
Narozen
26. 1. 1995 (29 let)
Výška
181 cm
Váha
90 kg
Hůl
levá

Profil hráče

Mislav Rosandič se narodil v chorvatském Záhřebu, kde ho k hokeji přivedl otec. V osmé třídě poté přišlo stěhování na Slovensko, kde se šikovný obránce postupně dostal až do týmu Bánské Bystrice. Nakonec získal i slovenské občanství a podíval se na juniorský šampionát.

Za skvělé výkony byl talentovaný bek odměněn přestupem do Slovanu Bratislava, v jehož dresu nastupoval v prestižní KHL. Před ročníkem 2017/18 odešel slovenský reprezentant do Hradce Králové, kde si postupně vybudoval roli jednoho z pilířů defenzivy.

Působiště znovu změnil až na závěr sezóny 2019/20, když byl v rámci výměny poslán na hostování do Vítkovic. Následně se upsal Bílým Tygrům a stal se pevnou součástí jejich obrany. S Libercem nakonec získal stříbro a podíval se i na mistrovství světa.

Související fotogalerie

Související články

Tygři mění s Hradcem! Přichází Nedomlel, opačným směrem míří Rosandič

Liberec – Bílí Tygři se dohodli na výměně obránců s klubem Mountfield HK. Liberecký dres tak bude nově oblékat urostlý bek Richard Nedomlel, který bude pod Ještědem působit do konce této sezóny. S týmem se naopak loučí Mislav Rosandič, jenž se po letech vrátí do Hradce Králové.

Rosandič a Faško-Rudáš byli nominováni do slovenské reprezentace!

Liberec - Kanadský trenér slovenské reprezentace Craig Ramsay odkryl nominaci na nadcházející Německý pohár v Krefeldu. Pozvánku obdrželo hned jedenáct hráčů hrající v tuzemské extralize, mezi kterými nechybí ani dva Tygři - obránce Mislav Rosandič a Martin Faško-Rudáš.

Je nutné vrátit se k našim výkonům ze začátku sezóny, velí Rosandić

Liberec - Bílí Tygři vstoupili do druhé čtvrtiny extraligy domácím kláním s Hradcem Králové. Proti Východočechům museli sice od 14. minuty dotahovat, díky dvěma brankám Michaela Frolíka však sahali po vyrovnání. Ani jeho snížení jej však nepřineslo, a tak odešli Liberečtí ze souboje bez bodu. „Zakládali jsme špatně útoky z našeho pásma, nedokázali jsme si dobře nahrát ani křižně, ani do strany,“ komentuje možné důvody prohry zadák Mislav Rosandič.