Bílí Tygři Liberec

Tygři mění s Hradcem! Přichází Nedomlel, opačným směrem míří Rosandič

Date of publication Author Klub

Liberec – Bílí Tygři se dohodli na výměně obránců s klubem Mountfield HK. Liberecký dres tak bude nově oblékat urostlý bek Richard Nedomlel, který bude pod Ještědem působit do konce této sezóny. S týmem se naopak loučí Mislav Rosandič, jenž se po letech vrátí do Hradce Králové.

Tygři na svoji soupisku získali hráče, který má v extralize pověst především defenzivně laděného beka. Ostatně už samotná výška 194 cm a váha 119 kg budí oprávněný respekt. O jeho obranných schopnostech svědčí i statistika Radegast index, v níž uzavírá elitní desítku, v počtu zblokovaných střel je dokonce šestý!

Nedomlel se navíc může pochlubit zkušenostmi ze zámoří i z reprezentace, za kterou loni odehrál tři utkání na Euro Hockey Tour. V roce 2011 si ho v 6. kole draftu NHL zvolil slavný Detroit, brány nejlepší ligy světa mu ale zůstaly zavřené, přestože v Kanadě, respektive USA strávil šest sezón.

Po necelých pěti ročnících na východě Čech se tak Nedomlel stává členem tygří smečky a nutno podotknout, že místní prostředí mu není úplně cizí, jelikož se narodil v nedalekém Jablonci nad Nisou! K dispozici bude Liberci do konce tohoto ročníku, poté se přesune zpět do Hradce, kde má platnou smlouvu ještě na příští sezónu.

Vyjádření sportovního ředitele Patrika Augusty
Předem bych chtěl poděkovat Mislavovi za jeho působení u nás a popřát mu hodně štěstí. Výměnou s Hradcem jsme získali jednoho z top defenzivních obránců v extralize a jsme rádi, že Richard bude mít možnost stát se důležitým hráčem našeho týmu. Slibujeme si od něj zvýšení důrazu před brankou a v soubojích u mantinelu, dobré zastavování akcí soupeře a obracení hry na soupeřovu stranu. Líbí se nám jeho fyzická hra, dobré blokování střel a věříme, že bude dalším hráčem, který bude dodávat našemu mužstvu respekt.

Po necelých třech ročnících se naopak s Libercem loučí Mislav Rosandič, který se tak vrátí do mužstva, v němž poprvé okusil extraligový hokej. V dresu šelem odehrál celkem 137 utkání s bilancí 7+49. Mislavovi ještě jednou děkujeme za jeho služby a přejeme mu jen to nejlepší v jeho budoucích hokejových krocích.

Profil Richarda Nedomlela

Rodák z Jablonce nad Nisou působil v mládežnických kategoriích na Slavii, respektive v Chomutově, nicméně už v sedmnácti letech se rozhodl pro odchod do zámoří, kde nastupoval za Swift Current Broncos, hrajících juniorskou WHL. V roce 2011 na něj v šestém kole draftu NHL ukázali zástupci Detroitu Red Wings, do NHL se však urostlý zadák nepodíval. Přestože v Kanadě a USA nakonec odehrál v součtu šest sezón, jeho maximem bylo čtrnáct utkání na farmě v AHL.

Po návratu do Čech podepsal smlouvu s pražskou Spartou, která ho však již druhý ročník poslala na hostování do Mladé Boleslavi. V létě 2018 tak Nedomlel podepsal smlouvu s Hradcem Králové, kde se stal jedním ze základních kamenů defenzivních řad. Ve městě pod Bílou věží nakonec strávil čtyři kompletní sezóny, dvě z nich navíc nosil na dresu „A“ pro asistenta kapitána. Na konci ročníku 2021/22 si za své výkony vysloužil i první pozvánku do národního týmu, za nějž odehrál tři zápasy na Euro Hockey Tour.


Souboj Richarda Nedomlela s Martinem Faško-Rudášem

Úvodní foto: Stanislav Souček; mountfieldhk.cz

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit