Bílí Tygři Liberec

Nadace SYNER rozdává tisíce roušek, Bílí Tygři v roli kurýrů

Date of publication Author Klub

Nadace SYNER prostřednictvím svých kurýrů – hráčů A týmu Bílých Tygrů v těchto dnech cíleně distribuuje přes 100 000 roušek po instucích v Libreckém kraji. Jednorázové ústenky z netkané textilie získala nadace od svého zřizovatele, firmy SYNER, aby je darovala těm nejpotřebnějším.

Mezi příjemce pomoci patří např. Krajská nemocnice Liberec, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, Hospic sv. Zdislavy a také liberecký Krajský úřad, který ochranné pomůcky bude dále rozdělovat svým organizacím, jako jsou domovy pro seniory a dětské domovy.

„Nesmírně si vážíme nasazení a práce lidí ve zdravotnictví a sociálních službách. Protože víme, že roušky jsou stále potřeba, chtěly jsme i tímto krokem vyjádřit uznání jak lidem v první linii, tak klientům a zdravotníkům v sociální péči,“ shodují se obě představitelky Nadace SYNER Eva Syrovátková a Iva Urbanová.

tygři roušky 2

Nadace se tímto krokem připojila k podpoře iniciativy ChranimTebe.cz a do distribuce roušek zapojila také Bílé Tygry, kteří pomáhají s rozvozem. Společně již tisíce roušek dovezli do hospice, na Krajský úřad i obou nemocnic. Za Bílé Tygry se role kurýrů ujali například kapitán týmu Petr Jelínek, reprezentační útočník Michal Bulíř, juniorský reprezentant Jan Šír nebo trenér brankářů Martin Láska.

„Hokej nám samozřejmě velmi chybí a jsme rádi za jakoukoliv jinou aktivitu. Když je to navíc takto prospěšná aktivita, neváhali jsme ani chvíli a pustili se do práce s Nadací SYNER. Pomáháme tam, kde je to nejvíc potřeba, a určitě se do takových aktivit budeme připojovat i nadále,“ řekl za celý tým Bílých Tygrů Michal Bulíř.

tygři roušky 3

„Jakákoliv podpora, která naše zdravotníky pomůže při jejich těžké práci ochránit před nebezpečím nákazy koronavirem, je pro nás velmi cenná. Děkujeme společnosti Syner a Bílým Tygrům za pomoc! Díky moc!“ uvedl generální ředitel Krajské nemocnice Liberec MUDr. Richard Lukáš, PhD.

„V těchto dnech se prakticky na každém kroku setkáváme se solidaritou a pomocnou rukou od mnoha lidí. Již jsme děkovali našim zdravotníků, dobrovolníkům i dárcům. A Nadace SYNER je opět další součást tohoto skvělého týmu, pracují v ní lidé, kteří ukázali, že mají srdce na pravém místě a není jim současná doba lhostejná. Nesmírně si této pomoci, dalších roušek pro naši českolipskou nemocnici, vážíme. Opět pomoc putuje do první linie, kde je v tuto chvíli nejpotřebnější. Děkujeme!“ shrnul pomoc generální ředitel Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa Ing. Pavel Marek.

předávací protokol roušky

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit