Bílí Tygři Liberec

Tomáš Filippi po prohře s Litvínovem: Těžko jsme se dostávali do koncovky

Date of publication Author Redakce

Liberec – Bílí Tygři sérii výher na pět nenatáhli. V posledním utkání roku 2021 totiž nestačili na Litvínov, kterému podlehli těsně 2:3. „Zápas jsme si prohráli v přesilovkách,“ měl poté jasno navrátilec do sestavy Tomáš Filippi.

Liberečtí vkročili do posledního duelu tohoto kalendářního roku aktivně, jenže po první třetině odešel do kabiny výrazně spokojenější Litvínov, který vedl 2:0. Tygři sice v úvodu druhé části snížili, Verva jim ovšem znovu odskočila a naši hokejisté zvládli kontrovat už jen druhou snižující brankou. „Věděli jsme, s čím Litvínov přijede, ničím nás nepřekvapil. O to víc nás mrzí, že jsme si zápas prohráli ve vlastních přesilovkách,“ ohlížel se za utkáním Tomáš Filippi, jenž se vrátil po zranění do sestavy.

Právě přesilové hry byly alfou a omegou celého střetnutí. Zatímco chemici využili v úvodní části zápasu hned dvě a dostali se do vedení, Tygři z několika přesilovek v první periodě nevyužili žádnou. V závěru utkání poté navíc hráli v pěti proti třem, vyrovnat na 3:3 se jim ovšem nepodařilo. „Na začátku zápasu jsme měli i přesilovku čtyři na tři. S tím si prostě musíme poradit,“ nebral si Filippi servítky.

Jan Ordoš o zápase s Litvínovem
„Myslím, že jsme začali dobře. Na začátku jsme měli spoustu střel a příležitostí, pak jsme ale bohužel neproměnili přesilovku a naopak jsme sami dvě oslabení neubránili, což dalo tvář zbytku zápasu."

„Vím, že to opakujeme pořád dokola, ale v těchto situacích musíme najít cestu, jak rozhodnout,“ pokračovala liberecká jednačtyřicítka. V závěrečném dějství měly sice šelmy herní převahu, tým z Podkrušnohoří však velmi organizovaně bránil a i při přesilovce se Tygři velmi těžko prokousávali k vážnějšímu zakončení. „Hodně těžko jsme se dostávali do koncovky,“ souhlasil Filippi.

Pro něj to bylo první odehrané střetnutí od 8. prosince, kdy si přivodil zranění v dolní části těla v souboji s Hradcem Králové. „Po domluvě s doktory jsem dostal konečně zelenou. Jinak bych do utkání samozřejmě nenastoupil,“ popisoval svůj návrat. V něm si rovnou připsal dvě asistence, prohře s Vervou ale nezabránil. Liberečtí se však i přes porážku udrželi na osmém místě v tabulce, z něhož odstartují do roku 2022.


Tomáš Filippi během rozbruslení před utkáním

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit