Bílí Tygři Liberec

Tygři v ENYAQ Hockey League znají termín dohrávky 6. kola

Date of publication Author Esport

Liberec - Esportová ENYAQ Hockey League má za sebou téměř kompletní 6. kolo. Slovo téměř je nutné zdůraznit, neboť Tygři do něj prozatím nezasáhli. Dohrávka proti Karlovým Varům však již má termín, a to neděli 16. ledna od 17 hodin.

Nepříjemné zranění a odklad

Původně se měl zápas 6. kola esportové ENYAQ Hockey League odehrát již ve čtvrtek. Vzhledem ke zranění jednoho z tygřích gamerů, Jiřího "Asgardiiika" Žemby, však bylo nutné zápas odložit. Zdravotní potíže se však ukázaly jako pouze lehké, dohrávka utkání tak proběhne v závěru tohoto týdne. Proti Karlovým Varům se Tygři představí v neděli od 17 hodin.

Do souboje půjdou Jakub "Jelenn" Jelínek, Martin "MartinCZ" Hušek a Jiří "Asgardiiik" Žemba jako šestý tým tabulky. V dosavadních čtyřech odehraných zápasech poznali jen jednou hořkost porážky, když nestačili na královéhradecký Mountfield - a to i díky prohrám v nájezdech či prodloužení. Naopak již mají na kontě skalpy Olomouce, Českých Budějovic a naposledy Mladé Boleslavi. V úvodu sezony tak mají Tygři velmi solidní formu.

Nevyzpytatelný soupeř

Karlovarská Energie však rovněž nemá za sebou špatný úvod ročníku a v tuto chvíli je jen o dvě příčky pod Tygry. Trio Pepik001, Shebby a Kubin dosud v pěti odehraných soubojích získalo šest bodů, nicméně nutno podotknout, že prohry přišly pokaždé s velmi silnými soupeři. Jednotlivé zápasy navíc nebyly vůbec jednoznačné, bude tak zajímavé sledovat, jak se s nimi Tygři popasují.

Západočeši na úvod sezony podlehly Litvínovu 2:3 a Pardubicím 1:4, jde však o dva týmy z TOP 3 celé soutěže. Poté ale následovala jednostranná bitva s Plzní, která skončila poměrem 5:0, a Rytíři Kladno, kde bylo rovněž hotovo již po dvouhrách a jen díky zaváhání ve čtyřhrách vyhrála Energie "pouze" 3:2. Díky tomu se Karlovy Vary vyšvihly do horní poloviny tabulky, než je opět poněkud přibrzdila Kometa Brno, která ve čtyřhrách dvěma výhrami otočila na 2:3 z pohledu Energie.

Zdá se tedy, že především přes zápasy čtyřhry by mohla vést cesta k výhře Tygrů. Podaří se jim tuto drobnou slabinu na straně soupeře využít a připsat si do tabulky další cenné tři body? To uvidíme již v neděli od 17 hodin.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit