Bílí Tygři Liberec

Konečně jsme si pomohli přesilovkami, říká po výhře v derby Gríger

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Bílí Tygři v posledním derby základní části vyhráli v prodloužení 4:3. Velkou stopu v duelu s Boleslaví zanechal David Gríger, který asistoval hned na dvě branky. Bílým Tygrům se zároveň podařilo ubránit všechna oslabení a využít dvě ze čtyř přesilových her. "Snažíme se na přesilovkách pracovat každý trénink. Jsme si vědomi toho, že nám v poslední době nejdou a od tohoto úspěchu se musíme odrazit," řekl po utkání s Bruslaři útočník Gríger.

Jak hodnotíš zápas proti Mladé Boleslavi?
Bylo to vyrovnané utkání. Měli jsme hodně šancí, kterými šlo rozhodnout již v základní hrací době. Jsme ale rádi, že dva body zůstaly doma.

Jak jsi vnímal své momenty v utkání? Nejprve jsi nešťastně tečoval první gól Boleslavi a poté zařídil vyrovnávací branku Jana Ordoše.
Snažil jsem se rychle hodit za hlavu to zlé, soustředit se na každé další střídání a makat až do konce. Za asistenci na Ordyho gól jsem byl potom moc rád. Trochu jsem si tím odčinil to, co se stalo při první brance Boleslavi.

Je v posledních zápasech cítit, že se blíží konec základní části?
Samozřejmě to je cítit, každé utkání je velmi bojovné a těžko se střílí branky. My se soustředíme na každý zápas zvlášť a jdeme do každého střídání naplno. Tabulka okolo nás je velmi vyrovnaná a my musíme sbírat každý bod.

Ubránili jste všechna oslabení a dva góly vstřelili v přesilovkách. Bylo to pro vývoj zápasu klíčové?
Rozhodně ano. Budu se asi opakovat jako každý, ale v dnešním hokeji rozhodují především přesilové hry. My jsme si s nimi proti Boleslavi dokázali pomoct, takže se to potvrdilo. Snažíme se na přesilovkách pracovat každý trénink. Jsme si vědomi toho, že nám v poslední době nejdou a od tohoto úspěchu se musíme odrazit.

Už deset utkání hraješ ve druhé lajně s Markem Zacharem a Janem Ordošem. Jak se ti s nimi hraje?
Jan Ordoš vybojuje hodně puků a Marek Zachar je zase strašně rychlý. Já se snažím jim rozhazovat kotouče a zapojit se do jejich souhry, když je k tomu prostor. Jsme rádi, že nám tam padají góly, ale na to se nemůžeme spoléhat. Každý zápas musíme odehrát na sto procent.

Čeká vás šňůra pěti venkovních utkání. Jak to v kabině vnímáte?
Snažíme se na to nemyslet. Jdeme zápas od zápasu a je jedno, jestli hrajeme venku, nebo doma. Potřebujeme body sbírat každé utkání a je jedno s kým a kde.
Radost po gólu Jana Ordoše, na který Dávid Gríger asistoval

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit