Bílí Tygři Liberec

Dvougólový Filippi po Varech: Domů jsme se moc těšili

Date of publication Author Redakce

Liberec - Bílí Tygři se po delší době představili na domácím ledě, zápas s Karlovými Vary navíc po úpravě vládních opatření sledovaly přímo v ochozech tři tisíce fanoušků. A diváci mohli být spokojení, domácí tým vyhrál 4:1 a přiživil šance zabojovat o přímý postup do čtvrtfinále. "Je to blízko a zároveň hodně daleko. Chceme si připravit co nejlepší výchozí pozici pro play-off, ať už to bude čtyřka nebo ne," velí Tomáš Filippi, který energetiky srazil dvěma zásahy.

Souhlasíš, že jste Vary porazili zaslouženě?
V porovnání s úterním utkáním v Pardubicích si troufám říct, že to z našeho pohledu byl klidnější zápas. Celých šedesát minut jsme hru kontrolovali, soupeře jsme moc nepouštěli do větších šancí. A když už tam Karlovarští něco měli, zavřel to v brance Jarda Pavelka. V útoku jsme využili pár příležitostí a vyhráli jsme.

Po delší době jste si navíc doma zahráli před zaplněnějšími ochozy.
Je to trošku jiný sport, když není úplné ticho. Každý sportovec chce hrát před fanoušky, nejen hokejisté. Jsme rádi, že se diváci postupně vracejí na tribuny. Já osobně to hodně vnímám.

Těšili jste se domů o to víc, že jste za sebou měli sérii na cizích kluzištích?
Hráli jsme teď hodně zápasů venku. Jsme rádi, že jsme v Třinci i Pardubicích zvítězili, protože se odtamtud body moc nevozí. Domů už jsme se moc těšili, jak na zápas, tak na diváky. Jsme rádi, že se to povedlo!

Program je hodně nabitý, hráli jste dvě utkání ve dvou dnech. Vyhovuje ti to?
Ale jo. (smích) Když se hraje ve dvou dnech po sobě, je to samozřejmě složitější. Ale ráno máme dobrovolné rozbruslení, každý se připraví, jak nejlépe umí. Jsme profíci, musíme se přizpůsobit.

Skóre jsi uzavřel parádní individuální akcí.
Myslím, že to vyšlo tak, že mě v té situaci ani nebránil bek, ale střední útočník. My centři s tím bráněním občas máme malinko problémy, když mluvím za sebe... (smích) Je to samozřejmě lepší, když to vyjde tak, že mohu útočit na útočníka. Akce mi vyšla přesně, jak jsem plánoval. Pokryl jsem si kotouč, brankář ho promáchl a pak už jsem jen zasunul do prázdné.

Fanoušci vás pak hnali k pátému gólu, nelákal tě případný hattrick?
Buďme rádi za 4:1. (úsměv)

V pátek vás čeká Plzeň, v případě výhry byste se mohli vrátit do souboje o čtyřku. Je to velké lákadlo?
Těžko o tom mluvit, ale asi to každý z nás má trošku v hlavách. Je to blízko a zároveň hodně daleko. Chceme si připravit co nejlepší výchozí pozici pro play-off, ať už to bude čtyřka nebo ne.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit