Bílí Tygři Liberec

Celý tým se semknul, září po perfektním představení Daniel Král

Date of publication Author Ondřej Belák

Plzeň - Jeho výkon v šestém finálovém utkání neměl chybu. Daniel Král pochytal všech 37 plzeňských střel a velkou měrou se podepsal pod výhru 3:0, která sérii odesílá zpátky pod Ještěd k sedmému zápasu o všechno! "Kluci do defenzivy hráli famózně a strašně mi pomohli," říká skromně.

Znovu jste odmítli konec série, tentokrát navíc na hřišti soupeře!
Jsme moc šťastní, že to takhle dopadlo. V sérii jsme prohrávali už 1:3, ale nikdo si nepřipouštěl, že bychom cokoliv vzdali. Ukázal se charakter týmu a můžeme se vrátit na sedmý zápas do Liberce, což jsme si všichni přáli.

Myslíš, že to bylo hodně o prvním gólu? Přece jenom se na něj poměrně dlouho čekalo...
Asi ano. Řekli jsme si, že se budeme maximálně soustředit na obranu, a klidně to uhrajeme na výsledek 1:0. Kluci do defenzivy hráli famózně a strašně mi pomohli.

Bylo vidět, že spoluhráči hodně střel zblokovali. I tak jsi ovšem předvedl spoustu parádních zákroků.
V play-off je potřeba, aby se tým mohl o brankáře opřít. Dneska se celé mužstvo neskutečně semklo, kluci padali do střel. Neuvěřitelné množství jich zblokovali, výborně bránili přesilovky. Děkuju jim!

Finále rozhodne sedmý zápas, navíc na vašem ledě. Sní o takových utkáních hokejista už odmala?
Je to něco neskutečného, povede se to možná jednou za život. Mládežnické kategorie nám pomalu končí a něco takového jsme si všichni přáli. Moc si to užíváme, chceme za každou cenu vyhrát.

Je to teď padesát na padesát?
Vypadá to, že v téhle sérii domácí prostředí nehraje až takovou roli. Chodí přitom hodně fanoušků, atmosféra je skvělá. Ještě jsem nic takového nezažil. Těšíme se domů na naše příznivce, chodí jich spousta, za což jim moc děkujeme. Budeme to chtít urvat, uděláme pro to maximum!

Máš trošku výhodu, že už jsi zápasy s dobrou kulisou zažil v Chance lize?
Za Benátky jsem už odchytal nějaké zápasy, na kterých byla dobrá atmosféra. Fanoušky si užívám a spíš mi ve výkonu pomáhají. I tady v Plzni byli výborní.

Jak vnímáš emoce, které finále provázejí? Dolehne to k tobě do branky?
Někteří hráči za mnou jezdí provokovat a snaží se mě rozhodit, ale v kabině jsme si řekli, že takové věci nebudeme vnímat. Myslím, že i to nám dnes hodně pomohlo. Nic jsme neopláceli, nehádali jsme se a soustředili jsme se jen na svůj výkon.

Vybavíš si nějaký moment zápasu, kdy už Plzeň byla hodně blízko ke gólu?
Ke konci druhé třetiny jsme byli pod velkým tlakem, soupeř měl hodně šancí. Několik střel jsme zblokovali, a tam se zápas podle mě rozhodl. Ubránili jsme to a šli jsme s jednogólovým náskokem do třetí části.

Dva zápasy v sérii jsi vynechal, dnešní výkon byl perfektní. Je to i pro tebe osobně trošku pocit zadostiučinění?
Troufám si říct, že mi ta dvouzápasová pauza možná trošku pomohla. Do té doby jsem chytal všechna utkání a bylo toho hodně. Odpočinul jsem si a cítil jsem se výborně, navíc to skvělým výkonem podpořili spoluhráči.

Štěpán Vopravil tě nicméně ve zmíněném období také zastoupil velice dobře.
Máme spolu velmi dobrý vztah, Vopravka je jeden z mých nejlepších kamarádů v Liberci. Šel do branky ve strašně těžké pozici, dlouho nechytal. Zvládl to skvěle! I díky němu jsme v Plzni poprvé vyhráli, a pomohl tým nastartovat k tomu, že jsme sérii vyrovnali.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit