Bílí Tygři Liberec

Vitásek: Rameno vypadá dobře. Věřím, že stihnu začátek sezóny

Date of publication Author Jonáš Majtyka, Jan Čermák

Liberec – Ondřej Vitásek stačil loni odehrát pouze dvacet jedna zápasů, než ho ze zbytku sezóny definitivně vyřadila operace zraněného ramene. Po dlouhé rekonvalescenci to ale vypadá, že zkušeného obránce uvidíme následující ročník opět na ledě. „Vždycky jsem našel motivaci k tomu jít cvičit, abych se mohl vrátit,“ svěřila se liberecká třiačtyřicítka.

Většinu minulé sezóny jsi vynechal kvůli zranění. Jak na tom aktuálně jsi?
Byl jsem na kontrole a doktor řekl, že to vypadá dobře. Chce to ale čas. Prodělal jsem docela krutou infekci a rekonvalescence trvala skoro tři měsíce. Celou tu dobu jsem jenom bral antibiotika a nemohl nic dělat. To nejhorší už mám každopádně za sebou. Už se můžu soustředit na hokej a na nabrání svalové hmoty.

Jsi ještě při trénincích nějak limitovaný?
Spíš jsem opatrný, nechci to nijak uspěchat. Můžu v klidu pracovat na tom, abych se cítil komfortně a mohl pak v sezóně na tělo naložit 100 %. Nebudu muset přemýšlet nad tím, jestli je rameno v pořádku. To je můj cíl. Zatím to vypadá dobře, během června jsem s kluky chodil i na led. Z mého pohledu je to vše na dobré cestě k tomu, abych byl v září připravený.

Je ve hře, že bys stihnul i srpnové přípravné zápasy?
Uvidíme, jak se domluvíme s doktory. Věřím tomu, že by to mohlo jít. Rozhodně ale nechci vyhlašovat, že tehdy a tehdy nastoupím. Půjdu na kontrolu a s lékařem uvidíme, co a jak. Jak už jsem říkal, priorita je pro mě začátek sezóny v září.

Minulý ročník pro tebe byl z tohoto pohledu hodně náročný. Jak jsi ho prožíval?
Bylo těžké se s tím poprat. Na chvíli se objevily i spekulace, že bych se možná už nemohl vrátit. Naštěstí se to nepotvrdilo. Udělal jsem všechno pro to, abych se vyléčil. Bylo to takové nahoru dolu. Byly chvíle, kdy jsem si říkal, že je to hodně špatné. Pak jsem zase cítil, že to nejhorší už mám za sebou a že se budu dívat dopředu. Zpětně můžu říct, že každý týden to bylo vždy o něco lepší.

„Láďa Šmíd? Chybět bude, ale musíme jít dál“

V nové sezóně se Tygři budou muset obejít bez Ladislava Šmída. Jak velké to bude oslabení?
Bude to samozřejmě velká ztráta. Když jsem se s ním ale naposledy bavil, tak bylo vidět, že mu hokej hodně chybí. Uvidíme, třeba si to ještě rozmyslí. O tom, že nám bude chybět, se podle mě vůbec nemusíme bavit. V posledním play-off byl naším nejlepším hráčem. Je to ale tak, jak to je. Musíme to zvládnout bez něj a jít dál.

I tak to ovšem vypadá, že má obrana solidní hloubku. Vidíš to stejně?
Určitě. Minulý rok se vyhrálo dost mladých kluků. Ukázali se v dobrém světle a získali sebevědomí, což je dobré pro klub i pro ně samotné.

S Libercem navíc podepsal smlouvu teprve sedmnáctiletý Jakub Dvořák. Co na to říkáš?
Trend je nyní takový a není to vůbec o tom, že by chtěl klub šetřit peníze. Pokud na to takhle mladý kluk má, proč mu nedat šanci. Prospěje to jak jemu, tak týmu.

Hráči „A“ mužstva mají nyní tři týdny volno. Jaké jsou tvé plány?
Chystám nějakou dovolenou, bude to ale spíš jen pokračování letní přípravy. Rozhodně se nebudu nikde jen válet. Pro mě to jsou další tři týdny na to, abych byl připraven na sezónu. Rozdíl bude akorát v tom, že budu v zahraničí a ne v Česku.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit