Bílí Tygři Liberec

První zápas od 4. ledna! Výhru ale Vitásek slavit nemohl: Zase nám to otevřelo oči

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Přípravný zápas v Mladé Boleslavi se nesl i ve znamení jednoho velkého návratu v liberecké sestavě. První zápas po nepříjemném zranění odehrál zkušený obránce Ondřej Vitásek.

Vitásek se v zápasové akci představil poprvé od 4. ledna, pak ho ze hry na dlouho vyřadilo vážné zranění ramene. "Zápas jsem si užíval. Cesta zpátky pro mě byla hrozně dlouhá, návrat byl často až v nedohlednu. O to sladší pro mě bylo, že jsem mohl nastoupit. Nepopsatelný pocit," usmívá se.

O to větší škoda je, že liberečtí hokejisté také druhý přípravný duel prohráli 1:3. "Výsledek je samozřejmě kaňka," uznává Vitásek. "Musíme makat, abychom se zvedli. Dva zápasy, dvě prohry... To není dobrý začátek. Tohle utkání nám zase otevřelo oči, jsou věci, které musíme zlepšit," hlásí.

Bílí Tygři vstřelili ve dvou střetnutích dohromady jen dvě branky, střelecká produktivita však není jedinou potíží. "Je tam i spousta systémových věcí, které jsou rozhodující. Musíme vědět, kdy si rozebrat hráče, kdy vystoupit... Jsou to detaily, které si ukazujeme na videu a rozhodně na nich budeme na trénincích pracovat," má Vitásek jasno.

Když jednatřicetiletý obránce na přelomu kalendářního roku musel s pochroumaným ramenem na operaci, prognózy nebyly příznivé. Dokonce se spekulovalo o tom, zda bude moci pokračovat v aktivní kariéře. "O to víc si návratu vážím, vyhlídky nebyly dobré. Celé to období pro mě bylo trošku na palici, bylo to hodně složité i po psychické stránce. Když jsem dnes byl na ledě a poprvé skočil do střídání, byl to skvělý pocit."

Věříme, že se v nové sezóně budou "Vitasovi" zdravotní potíže vyhýbat!


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit