Bílí Tygři Liberec

První letošní vzájemný souboj je tu! V hlavním městě Tygry čeká Sparta

Date of publication Author Kryštof Havíř

Liberec — Po výborném představení na brněnském ledě, na němž bylo k vidění hned pět libereckých gólů, zavedl zápasový program svěřence Patrika Augusty do Prahy. Zde budou v O2 areně v pátečních 18:30 pokračovat v sérii venkovních zápasů. Utkání bude vysílat O2 TV Sport.

Blýská se na lepší časy?

Šelmám se po reprezentační přestávce nedařilo, když podlehly Ocelářům a následně i olomouckým Kohoutům. Chuť si ale spravily na ledě brněnské Komety. Tu smetly především díky hattricku Jana Ordoše a bezchybnému výkonu Jakuba Neužila v brance. Parta kolem kapitána Michala Bulíře se tak nyní nachází na osmém místě ve stále velmi vyrovnané tabulce. Využijí Severočeši zápas k dalšímu postupu v pořadí vzhůru?

Šest utkání bodového sucha v řadě. Taková byla forma Sparty, dokud se ke kormidlu po konci Pavla Patery nevrátil Miloš Hořava. V jeho prvním utkání po návratu na střídačku se Pražanům dostalo vytoužených bodů, když vyloupili Karlovy Vary. Pět vstřelených branek do sítě Energie navíc bylo nejvíce za posledních pětatřicet dnů! Zabrání Tygři sparťanům v nabrání formy?

Koho sledovat?

V tygřím dresu se možná trochu nenápadně daří Tomáši Filippi. V posledních šesti zápasech totiž bodoval v každém jednom z nich a s patnácti body (3+12) patří k nejproduktivnějším hráčům Liberce.

Nominace na Karjala Cup zřejmě namotivovala Martina Janduse. Čtyřiadvacetiletý bek si po návratu z reprezentační akce připsal zatím v každém utkání bod a pokračovat ve vydařených výkonech bude chtít s jistotou i dále.

První vzájemný střet v sezoně

Trochu zvláštně se Tygři se sparťany potkávají na jednom ledě až nyní, dva měsíce po začátku extraligy. Minulou sezonu měli v základní části ve vzájemných soubojích navrch Pražané, výhru brali hned ve třech případech. Oplatí náš tým tuto sezonu Spartě loňské porážky včetně vyřazení ve čtvrtfinále?

Jak dopadne první klání v sezoně se Spartou pro Tygry? A bude k vidění i vyřizování účtů z minulého play-off? To vše se dozvíme v pátečních 18:30 v O2 areně.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit